Польські фермери заблокували ще два пункти пропуску, зокрема — на Львівщині

Polshha
Кордон з Польщею. Фото ілюстративне

Польські аграрії почали блокаду ще на двох пунктах пропуску з Україною — «Зосін — Устилуг» (на Волині) та «Долгобичув — Угринів», що у Львівській області.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України у понеділок, 12 лютого.

Приблизно о 10:00 розпочалась акція протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін». Аграрії хочуть здійснювати пропуск по три вантажні транспортні засоби вагою понад 3,5 тонни на годину. Легкові автомобілі, автобуси, а також вантажівки з гуманітаркою та до 3,5 тонн в обох напрямках будуть оформлюватись у звичайному режимі.

Окрім того, майже 150 пікетувальників та 20 одиниць сільгосптехніки блокують рух біля пункту пропуску «Долгобичув». Обмежено рух вантажівок вагою до 7,5 тонни в обидва боки, а також вантажівок вагою понад 7,5 тонни на вʼїзд у Польщу. Учасники акції протесту мають намір пропускати по два вантажні автомобілі на годину в обидва напрямки.

Окрім цього, польські фермери поновили блокування вантажівок на напрямку пунктів пропуску «Медика — Шегині». За даними прикордонників, вони пропускатимуть по одній вантажівці на годину. На пропуск легкового автотранспорту та автобусів акція протесту поширюватись не буде.

Нагадуємо, з 9 лютого польські аграрії оголосили про відновлення блокади кордону з Україною. Фермери перекривають дороги у деяких воєводствах та блокуватимуть пункти пропуску з Україну.

Своє рішення вони пояснили, тим, що рішення Єврокомісії, ухвалене 31 січня є неприйнятним для всієї аграрної спільноти. Європейська Комісія виступила із пропозицією продовжити скасування експортних мит для товарів з України ще на рік. Натомість для експорту деяких категорій товарів хочуть ввести заходи контролю. Йдеться, наприклад, про м'ясо птиці, цукру та яєць.

11 лютого у Дорогуську — прикордонному місті — протестувальники зупинили три вантажівки з українським зерном та висипали його на дорогу. Це сталось близько опівдня в неділю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: