Посольство України написало заяву у поліцію через зерно, яке розсипали польські фермери

image-52
Польські фермери під час протестів 11 лютого висипали з українських вантажівок зерно (Фото:Rafał Mekler/X)

Представники посольства України в Польщі написали заяву до поліції через інцидент із розсипаним зерном у Дорогуську, що на кордоні з Україною. Це сталось 11 лютого.

Про це повідомив посол України у Польщі Василь Зварич вранці наступного дня.

Він зазначив, що польські фермери розсипали зерно з українських причепів у вантажівках, які опломбували після митних процедур і рухалися транзитом до Литви.

«Посольство і Генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом цього ганебного злочину», — сказано в повідомленні.

Пан посол додає, що польська поліція відкрила провадження і розпочала необхідні процедури. Українські дипломати є на прямому звʼязку з водіями вантажівок, які постраждали.

«Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральний бік цієї провокації. Тому ми вимагаємо знайти та притягнути винних до відповідальності», — наголосив посол.

І додав, що польські органи влади мали б рішуче відреагувати в правовому полі на цей інцидент і не дозволити подібних дій у майбутньому.

Інцидент із зерном у Дорогуську — що відомо

Польські ЗМІ повідомили 11 лютого, що у Дорогуську — прикордонному місті — протестувальники зупинили три вантажівки з українським зерном та висипали його на дорогу. Це сталось близько опівдня в неділю.

Нагадуємо, з 9 лютого польські аграрії оголосили про відновлення блокади кордону з Україною. Фермери перекривають дороги у деяких воєводствах та блокуватимуть пункти пропуску з Україну.

Своє рішення вони пояснили, тим, що рішення Єврокомісії, ухвалене 31 січня є неприйнятним для всієї аграрної спільноти. Європейська Комісія виступила із пропозицією продовжити скасування експортних мит для товарів з України ще на рік. Натомість для експорту деяких категорій товарів хочуть ввести заходи контролю. Йдеться, наприклад, про м'ясо птиці, цукру та яєць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: