З початку року на перевізників у Львові наклали 155 штрафів через невипуск належної кількості транспорту

Страйк Автобус (22)
ілюстративне фото, архів ІА Дивись.info

У Львові на низці маршрутів трьох приватних перевізників зафіксували невипуск належної кількості автобусів, через що їм виписали штрафів на загальну суму 263 тис. грн.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що міське управління транспорту регулярно фіксує невиконання договірних зобовʼязань на маршрутах, які обслуговують три приватні перевізники: «Фіакр», «Міра і К» та АТП-16430. Перевізників оштрафували за невипуск належної кількості автобусів на маршрути. Усього з початку року наклали 155 штрафів.

В управлінні транспорту зазначили, що найбільше штрафів мають «Фіакр» та «Міра і К» — 63 та 61. Ці компанії за невиконання умов договорів мають сплатити 107 тис. грн та майже 104 тис. відповідно. Ще 31 штраф на загальну суму майже 53 тис. грн виписали АТП-14630.

На яких маршрутах було замало транспорту

За інформацією управління транспорту, компанії мали такі порушення:

  • Компанія «Фіакр» не забезпезпечує належний випуск транспорту на чотирьох лініях. Так, на маршруті №17 курсує тільки 1 автобус замість 6. На маршруті №13 - 3 автобуси замість 6. На маршруті №34 - 5 автобусів замість 12. На маршруті №41 - 6 автобусів замість 15.
  • Компанія «Міра і К» не виконує свої зобовʼязання на маршруті № 27  - випускає  на лінію 1 автобус замість 6.  А також порушує графіки руху на маршруті № 8.
  • Перевізник АТП-14630 недовипускає транспорт на маршрут № 21 - там курсує лише 4 автобуси замість 10.

«Сподіваємося, що накладені штрафні санкції стимулюватимуть перевізників відновити належну роботу проблемних маршрутів. Якщо вони і надалі будуть неспроможності виконувати свої договірні зобовʼязання, департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури буде розглядати можливість дострокового розірвання договорів та заміни перевізників на вказаних маршрутах», - зазначив керівник управління транспорту Орест Олеськів.

За даними ЛМР, у 2023 році у Львові за недотримання умов договорів перевізникам виписали 819 штрафів. Сума сплачених у міський бюджет коштів склала майже 1,4 млн грн.

Читайте також У Львові на конкурс з визначення перевізників на міських маршрутах надійшло 7 заявок

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: