Канада виділить Україні майже $46 мільйонів на обслуговування F-16

пмриотльд
фото: F-16, вікіпедія

Канада оголосила про виділення Україні 60 мільйонів доларів (близько 46 млн дол. США) на підтримку майбутнього авіафлоту F-16.

Про це оголосив міністр оборони Канади Білл Блер під час засідання Контактної групи з питань оборони України, йдеться на сайті Міноборони Канади.

«Канада зробить новий внесок у 60 млн доларів до коаліції спроможностей з розбудови ВПС Контактної групи з питань оборони України», - заявили в оборонному відомстві.

Зазначається, що ці кошти будуть використані на обслуговування майбутнього українського авіафлоту літаків F-16. Зокрема, вони будуть спрямовані на закупівлю запасних частин, станцій озброєння, авіоніки й боєприпасів.

У Міноборони нагадали, що минулого місяця Канада оголосила, що направить цивільних інструкторів та літаки для навчання українських пілотів.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: