Львівські лікарі врятували чоловіка з рідкісною пухлиною підшлункової залози

428458834_18010094801473018_5755853045501235341_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Спочатку 48-річного чоловіка лікували від епілепсії декілька років, однак згодом виявилося, що причиною судом є рідкісна пухлина підшлункової залози.

Про це повідомили в пресслужбі Першого медичного об'єднання Львова.

Там розповіли, що Сергій є мешканцем Львівщини. Він протягом шести років лікувався від недуги. Спочатку хвороба дала про себе знати у вигляді нападів судом. Тоді медики, де він мешкав, діагностували в нього епілепсію.

Однак у жовтні 2023 року в чоловіка, крім судом, виявили критично низький рівень цукру в крові. Так, він потрапив до Лікарні Святого Пантелеймона. Тут лікарі провели обстеження (КТ-дослідження підшлункової залози) та виявили в її хвості та підозрілий утвір у головці. За словами медиків, така пухлина є рідкісною та зустрічаються лише в 4 людей на 1 000 000 населення. Після цього Сергію провели операцію з видалення пухлини.

«Команда наших хірургів на чолі з Юрієм Шаваровим спершу провела малоінвазивне видалення односантиметрової пухлини хвоста підшлункової. Складність цієї операції полягає в тому, що в місці втручання проходять селезінкові судини та артерії, пошкодження яких може призвести до серйозних ускладнень. Цей етап пройшов успішно. За місяць хірурги після дообстеження та підтвердежння виконали другу операцію з видалення ще іншої пухлини - вже в головці підшлункової залози. Тут також минулося без ускладнень», - розповіли в Першому медичному об'єднанні Львова.

Після другої операції вже на п'ятий день чоловік поїхав додому: рівень цукру в його крові нормалізувався. а напади судом теж більше не турбують пацієнта. Тепер він проходить ще реабілітацію.

Читайте також «Фіолетовий день»: факти та вигадки про епілепсію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: