До центру рекрутингу армії у Львові вже звернулися понад 30 людей

іявчаспро
фото: ЛМР

За три дні роботи перший в Україні центр рекрутингу української армії у Львові прийняв понад 30 відвідувачів. З військовими частинами сконтактували 5 охочих.

Про це повідомляє міська рада.

«Протягом вчорашнього дня в рекрутинговий центр звернулося 12 кандидатів, із них 10 заповнили анкети. Середній вік тих, хто звертається, від 29 до 50 років.

Також надано 12 консультацій. За результатами телефонних розмов, прийшли 3 людини. Вчора також було троє жінок. А всього вже 5 охочих сконтактували з військовими частинами», - повідомила Валентина Бартошик, директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Про центри рекрутингу армії у Львові

12 лютого у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Саме тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр працює на вулиці Костя Левицького, 67. Це пілотний проєкт Міністерства оборони і Львівської мерії. 

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії. Важливо, що центр не матиме відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації. 

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку (1 місяць) та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Таким чином, центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: