Українці в Польщі закликають владу надати іноземцям право голосу, - ЗМІ

апсролдж
фото: з відкритих джерел

Об’єднання українців у Польщі вимагає, щоб іноземці, які легально працюють, мали змогу голосувати на виборах до органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє польське видання InPoland.

Мирослав Скорка, голова Об’єднання українців у Польщі, пояснив, що право брати участь у виборах є досить важливим для українців. Іноземці, які працюють в Польщі, сплачують податки до бюджету, а з цих податків фінансуються певні державні послуги. Він вважає, якщо іноземці мають такі ж обов’язки, як і громадяни РП, то повинні мати такі ж права.

На думку Скорки, іноземці в Польщі повинні брати участь у виборах, щоб мати можливість обрати ту політичну силу, яка б захищала права мігрантів. В такій ситуації ксенофобським колам довелося б рахуватися з думками інших політичних сил. Голова ОУуП зазначає, що не слід боятися того, що мігранти домінуватимуть в органах місцевого самоврядування.

Наразі дискусії з цього приводу ведуться в дуже вузькому колі, зокрема питання обговорюється з біженцями та деякими депутатами на місцевому рівні.

Наразі достеменно відомо, що на виборах 7 квітня 2024 року українці, що легально працюють у Польщі, права голосу не матимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: