Ще понад пів сотнею світлофорів у Львові можна буде керувати онлайн

Traffic lights
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

До центральної системи керування дорожнім рухом у Львові під'єднають ще 60 світлофорів, тож тепер ними можна буде керувати в онлайн-режимі.

Про це повідомили у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

Там кажуть, що торік Львів безкоштовно отримав від міжнародних партнерів сучасну інтелектуальну систему моніторингу та управління світлофорними об’єктами Swarco Cloud. Вона вже встановлена на серверах Центру керування дорожнім рухом.

Цей інструмент дає змогу фахівцям ЛКП «Львівавтодор»:

  • в реальному часі моніторити роботу світлофорних об’єктів – контролювати коректне функціонування режимів роботи та циклограм, стан обладнання (дорожніх контролерів, відеодетекторів тощо);
  • досліджувати статистику з детекторів транспорту, аналізувати дані про завантаженість перехресть, затримки в русі транспорту для подальшого розуміння та пошуку рішень на проблемних ділянках;
  • віддалено перепрограмовувати та оптимізовувати роботу дорожніх контролерів для покращення безпеки дорожнього руху та збільшення пропускної здатності;
  • оперативно реагувати на аварійні ситуації, якщо світлофорний об’єкт втратив зв’язок, або не працює (віддалено перезавантажувати, при необхідності відправляти аварійну бригаду для проведення додаткової діагностики або ремонтних робіт).

Нагадаємо, впродовж 2023 року у Львові зробили керованими 25 світлофорних об’єктів. Наразі до центрального пульта керування дорожнім рухом під’єднано 70 локацій.

Нагадуємо, на проспекті Чорновола у Львові запустили режим координованого керування світлофорами «зелена хвиля», що дасть змогу синхронізувати об'єкти у напрямку від центру міста, тож водії зможуть без зупинок проїхати цю ділянку та скоротити час проїзду.

Головне фото: depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: