Російська армія почала застосовувати в Авдіївці фосфорні боєприпаси, – третя штурмова бригада

golovna-18
Фото ілюстративне: Армія.inform

В Авдіївці окупанти застосували фосфорні бомби, які є забороненими згідно з Женевською конвенцією.

Про це повідомили в телеграм -каналі Третьої окремої штурмової бригади у п'ятницю, 16 лютого.

«Авдіївка. Коксохімічний завод.По 60 авіаційних бомб — удень і вночі, ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ. Безперервні штурми на броньованій техніці та навали піхоти противника. Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається загоряння цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу», — розповіли в 3-тій штурмовій.

Там також додали, що українські підрозділи продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають росіянам втрат.

Ситуація на Авдіївському напрямку

У ранковому зведенні Генштабу повідомили, що ситуація в Авдіївці станом на 23:00 15 лютого 2024 року складна, але контрольована. Там запеклі бої точаться в межах міста. Захисники застосовують усі наявні сили та засоби для стримування окупантів. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 28 атак росіян в районах Авдіївки, Ласточкиного та ще 5 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

За інформацією Генштабу, згідно з прийнятим рішенням, відбувається планове підсилення українських підрозділів та здійснюється маневр військами на загрозливих напрямках. Крім того, там підкреслили, що виділено додатковий ресурс боєприпасів та інших засобів ураження.

«Підготовлені нові позиції й продовжують готуватися потужні укріплення з урахуванням усіх можливих сценаріїв.Командири на місцях знають своє завдання і виконують його згідно з планом Головнокомандувача Збройних Сил України щодо стабілізації ситуації на даному напрямку. Управління військами — стійке та ефективне», — зазначили в Генштабі.

Довідка

Фосфорні бомби – це боєприпаси, які містять білий фосфор. Така речовина є вогненебезпечна та воскоподібна. Вона має від безбарвного до жовтого світлопроникного колір із гострим запахом часнику. Коли білий фосфор потрапляє на шкір людини, то викликає важкі хімічні опіки.

Нагадаємо, що використання фосфорних бомб заборонено Женевською конвенцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: