Українські війська вийшли з Авдіївки – Сирський

6506cb8349cfb

Збройні сили України залишили Авдіївку на Донеччині та перейшли до оборони на більш вигідних рубежах

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про виведення українських підрозділів з Авдіївки.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», – написав він у фейсбуці.

Сирський наголосив, що українські воїни «гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значні втрати в живій силі та техніці».

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомив, що військові вийшли з Авдіївки на «заздалегідь підготовлені позиції».

«У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», – написав він в телеграмі.

У свою чергу, командир Третьої штурмової бригади, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький подякував бійцям 3-ої ОШБр "за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці".

"Дякую бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці, в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває" - написав він.

Раніше повідомлялося, що командування ухвалило рішення відвести Сили оборони з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки.

Напередодні, 16 лютого, у Білому домі заявили про критичну ситуацію в Авдіївці на Донеччині. За словами речника Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі - "місто перебуває під загрозою захоплення російськими військами".

Довідка

Авдіївка — місто за 13 кілометрів від окупованого росіянами Донецька. Десятий рік війни поблизу міста проходить лінія фронту. З 10 жовтня 2023 року російські війська почали штурмувати Авдіївку колонами техніки. Цей етап боїв за місто назвали "великий наступ на Авдіївку". На початку лютого він сягнув кульмінації: 8 лютого військові підтвердили, що точаться міські бої. Українська армія продовжувала битися за місто, гарнізон підсилили підрозділами 3-ї штурмової бригади, також виділили додаткові боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: