Стрічка «20 днів у Маріуполі» отримала премію BAFTA як найкращий документальний фільм

photo_5431342710138194259_y-e1693235033423

У неділю, 18 лютого, відбулося оголошення переможців престижної кінопремії BAFTA. Її присуджує Британська академія телебачення та кіномистецтва. Так, український фільм «20 днів у Маріуполі» переміг в номінації як найкращий документальний фільм.

Про це повідомили на офіційному сайті премії, де оприлюднили список переможців.

Там розповіли, що кінострічка «20 днів у Маріуполі» номіновано одразу у двох категоріях – «Документальний фільм» та «Стрічка іноземною мовою». Як повідомляє Суспільне. Культура, на сцену за нагородою вийшов Мстислав Чернов, а також продюсерка Василиса Степаненко.

Нагадаємо, що нещодавно фільм «20 днів у Маріуполі» отримав премію Гільдії режисерів Америки.

Довідка

Мстислав Чернов –  український режисер, кореспондент, фотограф, військовий військовий кореспондент, лауреат Пулітцерівської премії. Фільм «20 днів» у Маріуполі» він зняв разом із своїми колегами з Associated Press, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко. У 2024 році стрічку висунули на премію «Оскар» від України в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Зйомки фільму розпочалися від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. 24 лютого 2022 року знімальна команда приїхали в Маріуполь. Протягом 22 днів вони фіксували злочини Росії проти українців. Так, кіно зображує всі ті події, які відбувалися в місті, зокрема як окупанти обстрілювали мирних мешканців, вбивали та знущалися над українціями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: