Понад тридцять львів'ян отримають компенсацію через обстріли міста 15 лютого

photo_5363984845409212945_y
Наслідки російського обстрілу Львова 15 лютого 2024 року. Фото: Максим Козицький/Telegram

За компенсацією від міста щодо встановлення пошкоджених вікон/дверей вже звернулося 32 мешканці вулиці Наукової у Львові. Будинки постраждали через російські обстріли вдосвіта у четвер, 15 лютого.

Про це повідомив директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Орест Тимчишин.

З його слів, після завершення виїзного засідання міської комісії ТЕБ і НС під головуванням міського голови, комунальні підприємства приступили до ліквідації наслідків пошкоджень у будинках на вул. Наукова.

«Плівку, скотч, штапики наші комунальники надали також мешканцям квартир, щоб вони закрили вікна у своїх помешканнях. Хто з мешканців не мав можливості сам це зробити, то комунальники допомагали. Наші служби закривали вікна у місцях загального користування. Тому до робіт залучали працівників і з інших районів», — сказав посадовець.

Також комунальники прибрали від різних уламків і скла вул. Наукову, щоб була змога проїзду транспорту, а також прибрали всі прибудинкові території.

Паралельно провели обстеження покрівель у будинках. Виявили два дахи, де є пошкодження. Відтак готують відповідну документацію з експертних обстежень, щоб подати її на розгляд міської комісії ТЕБ і НС для виділення коштів з резервного фонду для проведення ремонту.

Також мешканцям надали роз’яснення щодо послідовності дій для отримання компенсації від міста за заміну пошкоджених вікон і дверей у квартирах.

«Мешканці самі купують вікна і встановлюють їх, а місто, через матеріальну допомогу, компенсує ці витрати. За один віконний блок надаємо компенсацію в розмірі до 12 тис. грн, а за заміну вхідних дверей - до 8 тис. грн. Відтак, за консультацією щодо компенсації у виїзний ЦНАП, який працює на вул. Наукова, 7а вже звернулося більше 200 осіб, а повний пакет документів для отримання компенсації вже подало 32 мешканців», — додав Орест Тимчишин.

Атака РФ на Львів 15 лютого

Вдосвіта 15 лютого росіяни атакували Україну ракетами. Під атакою опинився Львів. Відомо про трьох поранених.

Є влучання в об'єкт інфраструктури, вибуховою хвилею вибило вікна у 18 житлових будинках та пошкодило школу. Мешканці можуть отримати компенсацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: