У Львові для забезпечення принципу інклюзивності та безбар'єрності змінюють роботу світлофори

сівмаипамві
фото: з відкритих джерел

У Львові змінили режим роботи для світлофорного об’єкта на вул. Кн.Ольги біля ЖК “Добра оселя”. Тепер перейти дорогу у цьому місці пішоходи можуть поетапно через кожен із трьох регульованих переходів. Це дозволить, зокрема, маломобільним людям, батькам з дитячими візочками, літнім людям без поспіху та безпечно переходити через кожен перехід. А також зменшить затримки у русі транспорту, в тому числі і громадського.

Про це повідомляє міська рада.

У комунальному підприємстві зазначили, що раніше на перехід через всю дорогу пішоходам давалося 24 секунди. Після натискання кнопки виклику зелений сигнал для пішоходів вмикався відразу на всіх світлофорах, що, відповідно, паралізувало рух транспорту в обидвох напрямах. Тепер же пішоходам дається по 13 секунд на поетапний перетин кожного регульованого переходу. Щоб перейти три регульовані переходи (через смуги руху на вул. Княгині Ольги до центру, в зворотному напрямі в сторону вул. Володимира Великого, а також через трамвайні колії), пішоходу на кожному з них необхідно поетапно натискати кнопки виклику для ввімкнення зеленого світла. При цьому зупиняється лише той транспортний потік, який перешкоджає людям перетнути проїзну частину.

«Раніше натискання будь-якої кнопки на цьому об’єкті зупиняло рух транспорту в обидві сторони вул. Княгині Ольги, а також рух трамваїв, що призводило до закоркованості та непотрібної зупинки транспортних засобів та трамваїв на цій ділянці. Тепер це працює так: якщо рухатись від ЖК “Добра Оселя” та натиснути кнопку виклику пішохідної фази, то червоний сигнал світлофора буде ввімкнуто лише для потоку на вул. Княгині Ольги, який рухається в сторону вул. Володимира Великого. Такий же принцип роботи буде для перетину трамвайних колій та непарної сторони вул. Княгині Ольги. Якщо пішоходу потрібно перейти через усю вулицю, тоді потрібно почергово натиснути кнопки виклику пішохідної фази на кожному з пішохідних переходів, включно з пішохідним переходом через трамвайні колії», – пояснив заступник директора ЛКП “Львівавтодор” з безпеки дорожнього руху Роман Кіндер.

Довідка

У Львові побільшає світлофорних об'єктів, якими можна керувати в онлайн-режимі.Так, цьогоріч до центральної системи керування дорожнім рухом планують під’єднати ще 60 об’єктів. Це дозволить в онлайн-режимі спостерігати за роботою світлофорів, оперативно реагувати на екстрені ситуації, дистанційно переналаштовувати їх, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: