Поляки висипали зерно з вантажного вагона поблизу кордону з Україною, - ЗМІ

свампиернт
фото: Протестувальники висипали збіжжя з вагону на ПП "Медика". Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

Про це пишуть «Суспільне» та «Радіо Свобода».  

Зазначається, що фермери перекривали залізничну колію близько 15 хвилин. На місце події приїхала поліція, а самі протестувальники знову повернулися на трасу, де перекривають рух вантажівок. 

Співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув заявив, що протестувальники висипають збіжжя «через емоції», оскільки «люди в розпачі і не можуть стриматись».

«Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкрутами, бо все звозять з України неконтрольовано», — додав він.

Раніше польські фермери заявляли, що 20 лютого заблокують усі пункти пропуску на кордоні між Польщею та Україною. Ідеться не лише про прикордонні переходи, а й про транспортні вузли та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів. Окрім того, із 9 лютого аграрії оголосили 30-денний загальний страйк.

Коли поляки розсипали українське зерно попереднього разу

11 лютого в польському Дорогуську, що на кордоні з Україною, після оформлення до Польщі в’їхали три вантажівки, якими керували громадяни України. Польські фермери, які проводять на кордоні акції протесту, заблокували їм рух. В один момент вони відкрили запломбовані причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу.

У поліції Польщі заявили, що бійок чи небезпечної ситуації не було, а українські водії повернули назад у бік України. Правоохоронці зазначили, що з’ясовують усі подробиці події та встановлюють учасників акції, які розсипали зерно по дорозі.

Як писав портал Farmer, аграрії нібито відібрали проби висипаного зерна та планують передати їх на дослідження щодо вмісту заборонених речовин.

Посольство України в Польщі звернулося до поліції через інцидент із розсипаним зерном. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що псування українського зерна на польському кордоні є неприпустимим.

Згодом польська прокуратура порушила справу через розсипане українське зерно на кордоні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: