Іран передає Росії сотні балістичних ракет, - ЗМІ

асрмпиотл
фото: з відкритих джерел

Іран погодився передати росії близько 400 ракет класу «земля — земля». Вони можуть уражати цілі на відстані від 300 до 700 кілометрів.

Про це пише Reuters.

Йдеться про Zolfaghar — балістичні ракети малої дальності з сімейства ракет Fateh-110. За даними інформагентства, ці постачання стартували на початку січня — після зустрічей між російським та іранським військовим керівництвом, які відбулися у Москві й Тегерані.

За даними джерел Reuters, відбулося вже щонайменше чотири поставки іранських ракет. Частину з них доправили кораблями через Каспійське море, решту — літаком.

Один з іранських співрозмовників агентства заявив, що таких поставок буде ще більше: «Немає причин це приховувати. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, яку ми забажаємо».

Термін дії обмежень Радбезу ООН на експорт Іраном деяких ракет, безпілотників та інших технологій закінчився в жовтні. Проте США та Європейський Союз зберегли санкції щодо програми балістичних ракет Ірану на тлі побоювань стосовно експорту зброї, зокрема до росії.

На початку січня представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що росія «була близька до придбання» балістичної зброї малого радіуса дії в Ірану на додаток до ракет, які росіяни отримали з Північної Кореї. За його словами, Вашингтон бачив докази активного просування переговорів, але тоді не було жодних ознак того, що постачання відбулися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: