Литва продовжила тимчасовий захист для українців, - ЗМІ

66666
фото: з відкритих джерел

Уряд Литви продовжив тимчасовий захист для українців на рік. Також продовжено термін, протягом якого від біженців з України не вимагатимуть знання литовської мови для працевлаштування.

Про це повідомляє LRT.

Як постановив литовський уряд у середу, для українських біженців продовжено тимчасовий захист на один рік - до березня 2025 року.

Також у рішенні уряду йдеться, що «іноземці, яким надано або було надано тимчасовий захист у Литовській Республіці, звільняються від вимоги щодо володіння державною мовою для працевлаштування протягом 3 років після надання тимчасового захисту в Литві».

«Можливості для українців вивчати литовську мову будуть і надалі надаватися за допомогою заходів, що фінансуються Службою зайнятості, або через систему індивідуальних навчальних рахунків», - йдеться в листі-роз’ясненні Міністерства освіти, науки і спорту Литви.

У середині березня минулого року Державна мовна інспекція Литви поінформувала політиків, що з березня 2024 року почне перевіряти знання литовської мови в українських біженців, які працюють у країні.

У листі зазначалося, що якщо роботодавці не нададуть сертифікат про складання мовного іспиту їхніми працівниками, «мовна інспекція та муніципальні мовні менеджери будуть змушені вжити заходів».

Довідка

За даними Міністерства соціального захисту та праці, з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в Литві було працевлаштовано майже 30 000 українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: