Які свята відзначають 22 лютого (іменини, народні прикмети)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 22 лютого в Україні і світі.

Свята та події 22 лютого

Уряд Англії 22 лютого 1990 року опублікував «Хартію жертв злочинів». З того часу в усьому цивілізованому і демократичному світі відзначають день підтримки жертв злочинів. Проблема соціальної реабілітації жертв злочинів почала хвилювати суспільство в кінці минулого віку. У вересні 1985 року сьомий конгрес ООН по упередженню злочинності і поводженню з правопорушниками затвердив Декларацію головних принципів правосуддя для жертв злочинів і зловживання владою. 29 листопада 1985 року Генеральна Асамблея ООН прийняла цю декларацію, вперше розробивши універсальні принципи підтримки і захисту жертв злочинів і зловживання владою.

Зараз в ряді країн прийняті і діють закони, спрямовані на захист постраждалих від кримінальних дій, їх соціальну реабілітацію, компенсацію матеріальної і моральної шкоди. У світі діють близько 200 програм допомоги потерпілим від злочинів, починаючи від програм допомоги потерпілим від сексуального насильства і закінчуючи муніципальними службами прибиральників місць скоїння злочинів і слюсарів, які безкоштовно вставляють замки і ремонтують вхідні двері при квартирній крадіжці. Такі програми реально допомагають людям впоратися зі стресом, вийти з кризи, насамкінець, просто надають матеріальну і моральну підтримку.

22 лютого проводять День скромності. Слово «скромність» походить від латинського слова modestus, що означає «дотримання міри». Стандарти скромності залежать від культури і контексту і широко варіюються. Вона завжди прикрашає людину.

Іменини 22 лютого

Цього дня іменини святкують:  Геннадій, Никифор, Інокентій, Панкратій, Петро та Емілій.

Народні прикмети 22 лютого

  • Багряний захід – до снігопаду.
  • Темна ніч без зірок – до ранньої весни.
  • Відлига – до ранньої весни.
  • Якщо шумить ліс, то чекайте скорого потепління.
  • Запітніле скло – до потепління. В
  • ерещить свиня – очікуйте похолодання.
  • Якщо гілки на деревах гнуться від снігу, то рік буде врожайним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: