ЛКП «Лев» у Львові закрили на картин через сказ

собака
Ілюстративне фото: з відкритих джерел

У львівському комунальному підприємстві вводять на 60 днів карантин через сказ, який виявили у собаки.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що у четвер, 22 лютого, собака померла.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин зазначив, що напередодні, 21 лютого, вранці до ЛКП «Лев» надійшло повідомлення про безпритульну собаку на вул. Гоголя. Після цього тварину відловили та доправила її на територію підприємства.  

Орест Тимчишин додав, що собаці провели відповідні щеплення і ознак сказу спочатку не проглядалося. Однак вже у другій половині дня виникла підозра.

«Сьогодні відбулося екстрене засідання міської протиепізоотичної комісії, на якому прийняли рішення про закриття на карантин самого підприємства ЛКП «Лев», а також введення 5-кілометрової карантинної зони довкола місця відлову собаки, тобто вулиці Гоголя. Ми наполегливо рекомендуємо власникам собак і котів та інших домашніх тварин поновити, або якщо не було, то провести вакцинацію від сказу. Це можна зробити в клініках, де ці тварини є на обліку, або у Державній ветеринарній клініці за адресою вул. Промислова, 9», – розповів Орест Тимчишин.

За інформацією ЛМР, Галицька районна адміністрація спільно з Державною ветеринарною клінікою напрацюють ще варіанти додаткових тимчасових локацій в зоні карантину, куди б мешканці могли за потреби привести на вакцинацію своїх улюбленців. Крім того, буде також проведене спостереження за безпритульними тваринами, які є у карантинній зоні.

Лабораторний центр Держпродспоживслужби займається встановленням людей, які контактували із зараженою собакою. Зокрема, працівників комунального підприємства «Лев», які виловлювати собаку, вже скерували на вакцинацію.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у селі Орів Трускавецької громади та п'яти кілометровій зоні (село Зимівки) запровадили карантин терміном на два місяці через сказ, виявлений в собаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: