Нова Зеландія оголосила про пакет допомоги для України

іфвапир
фото: з відкритих джерел

Уряд Нової Зеландії оголосив про новий пакет військової та гуманітарної допомоги для України на майже 26 мільйона новозеландських доларів (16 мільйонів доларів США) та посилення антиросійських санкцій.

Про це повідомляє уряд Нової Зеландії.

Зазначається, що підтримка вартістю 25,9 мільйона доларів збільшить загальну допомогу Нової Зеландії, обіцяної за останні два роки, до понад 100 мільйонів доларів.

Міністр оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз заявила, що протягом останніх двох років військові країни перебували в Європі та Великій Британії, працюючи з однодумцями з країн-партнерів над підтримкою України, і ця підтримка буде й надалі.

«Уряд повідомляє, що значуще, помітне і заслуговуюче на довіру розгортання кваліфікованого персоналу NZDF на підтримку України буде продовжено до червня 2025 року. До 97 військовослужбовців NZDF продовжуватимуть навчати українських солдатів, а також надавати розвідувальну, зв’язкову і логістичну підтримку», — уточнила вона.

Сьогоднішній пакет включає:

  • $6,5 млн до Міжнародному фонду України, що перебуває під керівництвом Великої Британії, для закупівлі зброї та боєприпасів для України;
  • $7 млн у вигляді гуманітарної допомоги для підтримки українців, які постраждали від війни, включно з тими, кого перемістили в сусідні країни;
  • $3 млн до Цільового фонду Світового банку з надання допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні.

«Дуже важливо, щоб Україна знала, що міжнародна спільнота підтримує її, і щоб росія зрозуміла, що такі країни, як Нова Зеландія, підтримують самооборону України. Цей пакет демонструє нашу відданість цьому», — резюмувала міністр оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз.

фото: міністр оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: