Через водіїв напідпитку на Львівщині сталось 35 ДТП, — поліція

водій
Фото ілюстративне

Від початку року у Львівській області сталось 35 дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв. У них є загиблі та поранені.

Таку статистику оприлюднили у регіональному управлінні поліції 23 лютого.

Правоохоронці притягнули до відповідальності 1448 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння є правопорушенням Кодексу України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне протягом року вчинення цього ж правопорушення тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Порушення, вчинене особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння або за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Нагадуємо, у ДТП з вантажівкою на Львівщині загинув водій.

Статистика ДТП на Львівщині

За даними поліції, в січні 2024 року на дорогах Львівщини сталось 116 ДТП з потерпілими. У них травмувалося 183 людей та 9 осіб від отриманих травм загинули.

Основними причинами скоєння ДТП із загиблими або травмованими особами є:

  • перевищення безпечної та встановленої швидкості руху (становить 39%);
  • порушення правил маневрування (19%);
  • недотримання дистанції (14%);
  • керування транспортним засобом у стані сп‘яніння (6%);
  • порушення правил проїзду пішохідних переходів (6%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: