Дитячу лікарню на Орлика у Львові зроблять доступнішою

1-d7fe57ca
Візуалізація: ЛМР

У дитячій лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, що на вулиці Пилипа Орлика, 4, встановлять зовнішній ліфт. Він має покращити доступність лікувального закладу, зокрема створить можливості для безбар’єрного доступу для людей на кріслах колісних.

Таке рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету міської ради у п'ятницю, 23 лютого.

Ліфт облаштують біля центрального входу до медичного закладу.

«Зовнішній ліфт облаштують по фасаду від першого по шостий поверх. Він потрібний для того, щоб відвідувачі лікарні мали доступ до закладу. Розміри ліфта дозволять пересуватись у ньому також пацієнтам на кріслі колісному і на каталці», — розповіли у лікарні.

Нагадуємо, у львівському пологовому на Орлика за січень народилися 103 немовляти.

Інклюзивність у Львові

У мерії кажуть, що переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. Інклюзивність має бути не лише ззовні, а й всередині закладів, в тому числі, щоби люди на кріслах колісних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторані.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 тисяч 500 людей, офіційно є особами з інвалідністю.

Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.


ІА Дивись.info започаткувала проєкт «Тест на (не)доступність», у межах якого перевіряє, наскільки комфортним є простір у Львові для людей з інвалідністю. Перевірка на Сихові показала, що у більшості випадків ситуація потребує виправлення. Із результатом можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: