У Львові відбувся форум «Почуй лікаря»: як це було

ффі
фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

Сьогодні, 23 лютого, у Львові відбувся форум «Почуй лікаря». Під час заходу виступили експерти з порадами українцям задля покращення їхнього здоров'я. Йдеться про фізичне та ментальне.

Про це повідомляє ІА Дивись.info.

Метою події є підвищення рівня громадського здоровʼя задля розвитку найпоширеніших захворювань. 

Модераторкою стала керівниця і засновниця проєкту, радниця начальника Львівської ОВА, керівниця Координаційного центру підтримки цивільного населення при ЛОВА Галина Бордун.

«Ми запросили тих експертів, які супроводжують наших волонтерів та загалом наш професійний напрям. Ми запросили спортсменів, медіа, блогерів, медичних блогерів. Усе це щоб зрозуміти, що впливає на прийняття рішення. Програма форуму різноманітна, а перед ним гості пройшли опитування від наших медичних експертів», - зазначила вона.

фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

На форумі організатори отримали зворотній зв’язок від учасників заходу – учнівських самоврядувань, батьків, вчителів та директорів шкіл, щодо їхніх знань про здоровʼя, аби згодом впроваджувати це в школах.

Від медичних експертів учасники почерпнуть знання про міфи щодо здоров’я, спорт і травми, статеву грамотність, запобіганню інсультів та інфарктів, вплив соцмереж на ментальне здоров’я:

  • блок психічного (ментального) здоров’я;
  • блок здорового харчування;
  • блок статевого виховання та гінекології;
  • блок «травми та домедична допомога»;
  • блок профілактики серцево-судинних захворювань.

А також вплив соцмереж/медіа на здоров’я учнів.

фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

Як зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська, за 2023 рік на Львівщині у понад 7 тисяч осіб вперше діагностували рак. І це попри те, що в області збільшується кількість діагностичного обладнання, наявні сучасні лікарські засоби та кваліфіковані лікарі. Тому якщо не профілактувати хвороби, то в подальшому буде важко їх подолати, і це стосується всіх, навіть розвинутих країн. 

«Цей Форум для мене про майбутнє нашої держави, про молодь, яка поділиться знаннями, який спосіб життя вести, як правильно харчуватися, як профілактувати хвороби, як впроваджувати культуру корисних звичок. Ми повинні думати і дбати про своє здоров’я сьогодні, щоб мати щасливе і здорове завтра», – наголосила Наталія Літвінська.

фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

До заходу долучилася керівниця регіонального офісу у Львові Нінке Воппен. За словами Нінке, Фонд активно інвестує у Львівську область та підтримує партнерів, які впроваджують заходи в галузі охорони здоров’я. Так, психологічну допомогу отримали понад 165 тисяч дітей та їх опікунів на Львівщині.

«Ми дуже раді бачити так багато молоді на цьому заході. В Координаційних центрах ми працюємо для дітей і батьків, також ми усвідомлюємо, наскільки важливо дбати про ментальне здоров’я молодих людей. Адже це про те, щоб почуватися добре зараз, і почуватися добре в майбутньому, зробити своє життя яскравим і здоровим. Ми тут для того, щоб важлива медична інформація досягала батьків та вчителів. Усі разом можемо робити життя молоді кращим», – зазначила керівниця регіонального офісу у Львові Нінке Воппен.

фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

Довідка

Організаторами події є Львівська обласна військова адміністрація спільно з громадською організацією «Птаха України» та партнерами. Загалом Форум реалізований в рамках комплексної програми охорони психічного здоров’я на Львівщині.

фото: форум «Почуй лікаря» у Львові, 23.02.2024

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: