Львівські ортопеди-травматологи врятували від ампутації ногу воїна

1-dfe8c517
Лікарі у Львові зберегли ногу 25-річному захиснику. Фото: НЕЗЛАМНІ

Львівські ортопеди-травматологи Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) врятували від ампутації ногу 25-річному Іллі Дмитришин з села Борщовичі, що на Львівщині. Він отримав важке вогнепальне поранення ноги і міг втратити кінцівку. Та вже на третій день після операції захисник зміг стати на ноги.

Про це розповіли у міській раді.

Ілля — кулеметник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. У її складі захисник воював на Бахмутському напрямку, де у вересні торік в районі Кліщіївки отримав важке кульове поранення в ногу. Це сталося під час ворожого штурму.

Пораненого доправили в Харків, де лікарі стабілізували стан пацієнта, встановили апарат зовнішньої фіксації та скерували до Львова, щоб спеціалісти спробували зберегти воїнові ногу.

До центру НЕЗЛАМНІ пацієнт надійшов з масивним дефектом мʼяких тканин у ділянці стегна і великим дефектом стегнової кістки – близько 7 см. За порятунок кінцівки взялася команда ортопедів-травматологів.

«Спершу побороли інфекцію і загоїли рану, потім зафіксували стегнову кістку пластиною і заповнили кістковий дефект цементним спейсером з антибіотиком за методикою Masquelet. Цей метод дозволяє провести заміщення масивних дефектів великих кісток за допомогою формування організмом мембрани навколо заповненого цементним спейсером дефекту», — розповідає ортопед-травматолог Юрій Кіт.

Після формування оболонки, травматологи видалили наповнювач та пересадили кістковий трансплантат з тазу пацієнта. Втручання минуло успішно і кінцівку вдалося зберегти.

Реабілітація воїна ще триває, але він вже думає про повернення на фронт.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: