На Львівщині відкрили набір на безкоштовні курси з ручного зварювання: як записатися

photo1708678135
Фото: ЛОВА

У Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї розпочали набір на безкоштовні курси з професії «Електрозварник ручного зварювання».

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що курси триватимуть протягом двох місяців. Початок - 1 квітня.

Директор ліцею Руслан Онишкевич повідомив, що курси організовані відповідно до Меморандуму про співпрацю, підписаного між ліцеєм і GIZ Україна. Меморандум підписали в межах проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України», що втілює GiZ Ukraine за дорученням Уряду Німеччини. 

Він також зазначив, що навчання пройдуть 30 осіб, за результатами якого отримують відповідні сертифікати. За його словами, цільова аудиторія – незайняте населення Червонограда, колишні шахтарі, які вирішили набути нові професійні навички, внутрішньо переміщені особи.

Куди подавати заявку на курси

Подати заяву на безкоштовні курси потрібно за адресою: м. Червоноград, вул. В. Стуса, 15. 

Термін приймання заяв до 22 березня 2024 року.

За інформацією ЛОВА, Львівщина стала пілотною областю для цього проєкту, мета якого – справедлива трансформація вугільних регіонів, зокрема Червоноградського. 

У пресцентрі адміністрації додали, що за останні п’ять років Львівська ОВА інвестувала близько 500 млн грн у розвиток професійно-технічної освіти в області. Минулого року вклали 40 млн грн у створення навчально-практичних центрів при закладах професійної та професійно-технічної освіти. І станом на зараз, у Львівській обласні працює вже 45 таких Центрів. 

Так, у Червоноградському професійному гірничо-будівельному ліцеї створили три навчально-практичні центри: з будівельної галузі (з майстернею механічної обробки деревини), автомобільний, а також з напрямку технології зварювальних робіт. У ЛОВА анонсували, що скоро у закладі планують відкрити науково-практичний центр з альтернативної енергетики.

Довідка

GIZ – це Німецьке товариство міжнародного співробітництва (нім. Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH), що діє в Україні за дорученням Федерального Уряду Німеччини. 

На сьогодні близько 440 українських та понад 70 міжнародних співробітників GIZ працюють над 35 проєктами в Україні.

Читайте також На Львівщині є понад пів тисячі вакансій для кухарів, пекарів та офіціантів: яку пропонують зарплату

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: