Електронна черга на кордоні стане доступною для легкових авто в Україні

photo1709040539
Фото: ДПСУ

Кабінет міністрів на засіданні 27 лютого ухвалив постанову, згідно якої водії легкових автомобілів матимуть змогу використовувати електронну чергу за допомогою системи «Електронна черга перетину кордону».

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Електронна черга на кордоні для авто: що відомо

Таке рішення Кабміну дозволяє зарезервувати місце у черзі на кордоні через «Електронну чергу перетину кордону» або шляхом використання Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема за допомогою мобільного додатка  «Дія».

 «Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проєкт єЧерга для зручного перетину кордонів. Сьогодні ми ухвалюємо постанову, яка поширює електронну чергу і на водіїв легкових авто. За допомогою цього сервісу транспортні засоби понад 800 000 разів перетнули кордон. Це зручно і пришвидшує весь процес. Плюс знімає питання зловживань», – сказав Шмигаль.

Станом на 27 лютого 2024 року єЧерга доступна для вантажних автомобілів та автобусів на пунктах пропуску:

  • Шегині - Медика
  • Краківець - Корчова
  • Рава-Руська -Гребенне
  • Устилуг - Зосин (для порожніх вантажівок)
  • Ягодин - Дорогуськ (для порожніх вантажівок)
  • Ягодин - Дорогуськ

Так, внесено зміни до постанови КМУ від 02.12.2022 N 1349 «Про особливості реалізації експериментального проекту з організації управління чергами автомобільних транспортних засобів перед міжнародними пунктами пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення за допомогою електронної системи «Електронна черга перетину кордону».

Установлено, що заходи з бронювання місця в черзі, використання функцій електронної системи «Електронна черга перетину кордону» щодо руху черги та виїзду для перетину державного кордону під час організації управління чергами автомобільних транспортних засобів перед міжнародними пунктами пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення можуть здійснюватися водіями легкових автомобілів за допомогою електронної системи «Електронна черга перетину кордону» чи з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатку «Дія».

До слова єЧерга для автобусів запрацювала на пунктах пропуску на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: