Президент Франції заявив про створення оборонної коаліції для України

вцуакертри см

Президент Франції Емманюель Макрон розповів про те, що союзники домовилися створити коаліцію далекобійних засобів ураження для України.

Про це він повідомив на брифінгу за підсумками зустрічі десятків країн-партнерів України  у Парижі, що відбулася вчора, 26 лютого. 

«Ми справді сповнені рішучості робити все необхідне стільки, скільки буде потрібно, і це для мене є головним моментом цього вечора. Перша частина нашої дискусії була в основному про те, щоб зробити більше. І був консенсус робити ще більше разом і швидше»,  — наголосив президент. 

У межах нової коаліції планується постачати ракети середньої та великої дальності, а також бомби. 

«Ми збираємося організувати цю коаліцію, починаючи з цього вечора, щоб мобілізувати всю добру волю держав, які мають потужності, які почали або готові поставити нове обладнання», — розповів французький лідер.

Він нагадав, що наразі союзники України вже організували вісім коаліцій, які мають посилити забезпечення боєприпасами. Нова ініціатива стала девʼятою коаліцією, вона має забезпечити «удари у глибину». 

Довідка

Президент Франції Емманюель Макрон ініціював зустріч у Парижі глав держав і урядів, які підтримують Україну. До участі запросили 21 іноземний лідер, щоб «подати сигнал про мобілізацію проти росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: