У Львові відкрили новий центр денного дозвілля для літніх людей

image - 2024-02-27T155304.514
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Новий центр денного дозвілля для літніх людей запрацював на вулиці Симона Петлюри, 29 у Львові. Зокрема, багато гуртків проводять у різних районах міста.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Новий центр денного дозвілля для літніх людей: що відомо

Загалом дозвілля для літніх людей проводять на декількох локаціях у різних районах Львова. Однак за словами ЛМР, там місця для всіх охочих не вистачало. Тому нещодавно облаштували центр на вул. Симона Петлюри, і зараз заняття тут відвідують понад 20 людей щодня.

За словами керівниці відділення соціальної адаптації та денного перебування центру Лідії Жинтички, для літніх жителів дуже важливо мати можливість зустрічатися, спілкуватися, проводити спільні активності та підтримувати один одного. Для того щоб долучитися до центру, потрібно звернутися у відділ соціального захисту свого району та написати заяву про те, що ви бажаєте отримувати послугу соціальної адаптації. 

У центрах денного дозвілля заняття відбуваються з понеділка до п'ятниці. Літні львів'яни на вибір можуть слухати пізнавальні лекції на різні теми, відвідувати майстер-класи, займатися хореографією, йогою, фізичними вправами, співати у хорі, збиратися на літературний гурток, вчитися на курсах ґаджетів та англійської, ходити на екскурсії. Наразі найпопулярнішим курсом тут є користування ґаджетами.

«Такі заняття – як альтернатива тому, щоб сидіти вдома перед телевізором. Люди приходять, спілкуються, і також навчаються чогось нового для себе. Графіки ми складаємо щотижня і дивимось на запити людей, що їм цікавіше. Наразі найцікавішими є навчання з ґаджетами, тому що люди старшого віку потребують допомоги, й інколи їхні родичі не мають терпіння їм пояснити це, а наша педагог якраз має на це час і терпіння. Також є англійська мова, різні творчі заняття», – пояснює керівниця філії допомоги вдома та соціальної адаптації центру «Джерело» Ольга Ільчишин.

У львівській міській раді додали, що на гуртки та курси у «Джерело» щомісяця приходять понад 250 людей літнього віку. Крім того, більше ніж 1900 самотніх людей похилого віку та людей з інвалідністю Львівської громади отримують у «Джерелі» послугу догляду вдома.

Фото Романа Балука для Львівської міської ради
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

Де відбуваються гуртки центру денного дозвілля

Зазначимо, гуртки центру денного дозвілля для літніх львів'ян відбуваються за адресами:

  • центр денного дозвілля на вул. Петлюри;
  • «Молодвіж» на вул. Скорика;
  • палац Петрушевича; бібліотеки на вул. Князя Романа та вул. Окуневського.
  • Також заняття з хореографії відбуваються на вул. Огієнка, а хору – на вул. Руській.

Охочі приходити на такі заняття за конкретними локаціями обов’язково мають звернутися до центру «Джерела» за телефоном: 097 400 22 88; 066 400 22 88; 063 400 22 88. Або ж звернутися у відділ соціального захисту, про що було зазначено вище. 

До слова Де на Львівщині можна безкоштовно отримати різні види допомоги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: