На Львівщині п’ять екологічних об’єктів отримали природоохоронний статус

photo1709114410
Фото: Департамент екології та природних ресурсів

Відтепер у Львівській області з'явилися ще 5 об'єктів природно-заповідного фонду, які мають природоохоронний статус.

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів.

Там розповіли, що таке рішення ухвалили на черговій сесії обласної ради, що відбулась напередодні. Також депутати підтримали рішення про збільшення заповідного урочища «Катина» на 4 га в межах філії «Самбірське лісове господарство» ДП «Ліси України» для збереження пралісових ділянок віком понад 130 років.

Яким екологічним об'єктам надали природоохоронний статус

Тепер від охороною:

  • Пралісові пам’ятки природи місцевого значення «Секул», «Багнувата», «Кичера Кропивина» та «Кийовець» площею 159,2 га в межах філії «Сколівське лісове господарство» ДП «Ліси України» та філії «Самбірське лісове господарство» ДП «Ліси України».
  • ботанічний заказник місцевого значення «Мокрий діл» площею 21,8 га в межах філії «Золочівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

У департаменті кажуть, що такий статус сприятиме забезпеченню належного природоохоронного режиму, підтримання екологічного балансу території, підвищення екологічної свідомості населення та дозволить обмежити діяльність, яка б могла пошкодити чи знищити їх, а відтак і зберегти для майбутніх поколінь.

За інформацією департаменту, зазначені природоохоронні об’єкти створили для збереження унікальних ділянок залишків корінних природних старовікових лісів, як середовища існування раритетного біорізноманіття в межах лісових господарств Львівщини та збереження єдиного місця зростання еритронія європейського, занесеного до Червоної книги України з природоохоронним статусом виду: рідкісний.

«Території, які стали об’єктами природно-заповідного фонду не лише зберігають цінні природні ресурси, а й виконують важливу функцію для наукових досліджень та екологічної освіти. Також вірю, що ці території стануть місцем, де можуть поселитися червонокнижні птахи, такі як чорні лелеки, бо ареали їх поширення – це вікові насадження без антропогенного навантаження», - зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

До слова, раніше ми розповідали, що у Львівській області провели «перепис» фауни. Так, зафіксовано збільшення чисельності червонокнижних тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: