На що варто звернути увагу, якщо ви вирішили тренуватися вдома

vdoma-akivpravivartorobiti-1
Фото https://depositphotos.com/

Якщо ви наважилися займатися спортом та тренуватися – це означає, що ви прагнете досягти якоїсь мети. Ціль тренувань у спортсменів буває різною: дехто хоче скинути вагу, хтось, навпаки, набрати м’язову масу, а дехто хоче просто залишатися у формі. Перед тим як розпочинати тренування, вам необхідно визначити, яку саме ціль переслідуєте ви.

Для того, щоб досягти бажаного ефекту, тренування повинні бути систематичними. Найкраще займатися близько 3-х разів на тиждень. Тривалість тренування в середньому  повинна становити 60 хвилин, обов’язково виділяйте окремо час на розминку та заминку після тренування.

Для кращого ефекту та підтримки балансу організму – чергуйте кардіо та силові тренування. Це дозволятиме вам розвинути не тільки силу, а й витривалість.

Головним недоліком тренувань в домашніх умовах є відсутність спортивного приладдя та спорядження, яке б ви легко знайшли у спортзалі. На жаль, тренуватися з власною вагою доволі складно, а для росту м’язів вагу поступово треба збільшувати, окрім цього одноманітні вправи швидко набридають, і ви захочете спробувати щось нове. А щоб ваше тренування було цікавіше та ефективніше варто використовувати такі спортивні аксесуари, як гантелі, фітнес-гумки, обважнювачі для ніг тощо. Великий асортимент спортивного інвентарю ви можете переглянути тут: https://sportano.ua/trenuval-ni-aksesuari.

З цими аксесуарами ваші тренування стануть не тільки ефективнішими, а й безпечнішими, оскільки використання спортивного спорядження знижує можливість виникнення травм.

Фото https://depositphotos.com/

Чому відновлюватися після тренувань важливо?

На це запитання ми маємо дві відповіді. В першу чергу, якісне відновлення після тренування – це профілактика травм. Спортсмени, які не приділяють увагу відпочинку, масажу, заминці після тренування мають набагато вищий ризик травмуватися, ніж ті, хто не нехтує цим. Річ у тому, що внаслідок фізичного навантаження м’язи тіла напружуються та розтягуються, кровопостачання в них підвищується. Через це вони стають дуже чутливими та можуть легко надірватися чи розірватися.

Також під час тренувань у м’язах активно накопичується молочна кислота, яка спричиняє сильний біль та спазми. Вам відоме це відчуття під назвою “кріпатура”. Для того, щоб цю кислоту із м’язів вивести, необхідно покращити їх кровопостачання. Це можна досягнути масажем чи постановкою вакуумних банок на уражені ділянки тіла.

Звісно, що масаж люблять усі, однак це задоволення не із дешевих. Окрім цього, самому важко ефективно промасажувати власне тіло. Проте, вихід є. За допомогою масажного ролика ви можете якісно промасажувати нижні кінцівки, спину та сідниці. Масажний ролик має ребристу поверхню, яка стимулює кровопостачання у місцях контакту зі шкірою. Також ви самостійно можете регулювати силу натиску з якою здійснюється масаж. Великий вибір роликів для масажу можна переглянути тут: https://sportano.ua/masazhne-obladnannja-ta-aksesuari/masazhni-valiki-ta-roliki.

Тренуватися в домашніх умовах можна. Для того, щоб ваше тренування було ефективним ретельно його сплануйте, дотримуйтеся систематичності та не забувайте про відновлення організму.

Головне фото https://depositphotos.com/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: