Премія «Золотий ліфон»: в Україні визначили найсексуальнішого митця

430260231_391307626990940_4918593733634565799_n
Олексій Гнатковський. Фото: Премія "Золотий ліфон"

Нинішнього року премію «Золотий ліфон» отримав український актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша о однойменному фільмі режисера Олеся Саніна.

Про це повідомили організатори у четвер, 29 лютого.

«Ґазда наших сердець та вологих простирадл, що полонив душі. Бігме Боже, цей світ — його диктант. І хто його буде правити — бережіть печінки. Івана Довбуша вигадали тільки для того, щоби ми дізналися, який фантастичний цей Олексій Гнатковський», — так актора описує «Золотий ліфон».

У цієї премії немає журі, а переможця обирає народ.

Олексій Гнатковський — що відомо

38-річний театральний режисер, актор театру та кіно народився в Івано-Франківську. З 2014 року Гнатковський є Заслуженим артистом України.

Навчався у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника за спеціальністю «Політологія», пізніше закінчив театральне відділення Інституту мистецтв цього ж університету. Ще студентом його прийняли до театру як артиста балету та артиста допоміжного складу.

Після завершення навчання в Інституті мистецтв у 2008 році став артистом драми Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

У 2023 році актора номінували на Шевченківську премію за постановку комедії Вільяма Шекспіра «12 ніч, або Що собі хочете» у сучасній обробці Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Широку популярність актор здобув після ролі Івана Довбуша у фільмі «Довбуш» режисера Олеся Саніна, який запросив його на роль без кастингу. Знімання почалися у 2018 році, а прем'єра відбулася у 2023 році. Це була перша роль Гнатковського у кіно, попри пропозиції, які він отримував раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: