У парку біля автовокзалу у Львові встановили дренажну систему

парк архангела михаїла 2
Парк Архангела Михаїла у Львові. Фото: ЛМР

У парку Архангела Михаїла у Львові, тривають протиаварійні роботи з відновлення дощових садів. Тут уже запрацювала дренажна система водовідведення, парк поступово осушується.

Про це повідомили у комунальному підприємстві «Зелений Львів».

Зараз комунальники чистять парк від порослі, доріжки частково підсипають асфальтом та укріплюють центральну алею.

«Торік алею мали капітально відремонтувати та освітити – зробити доступною та безпечною для мешканців. На це бюджетна комісія навіть передбачила кошти. Та оскільки ситуація з підтопленням парку стала критичною, ці кошти скерували на облаштування дренажної системи водовідведення», — кажуть у департаменті містобудування Львівської міськради.

Парк Архангела Михаїла у Львові

Проєкт протиаварійних заходів розробляв «Інститут просторового розвитку», згідно з яким у парку також висадять нові дерева, які добре вбирають дощову воду. Тож уже найближчими місяцями у цьому парку висадять 42 верби пурпурні, 119 дерев пальмолистої осоки та 96 кущів м'яти водної.

Тим часом працівники парку власними силами облаштували іншу алею – від вулиці Мікльоша до житлового комплексу на Стрийській. Ділянку, яка сполучає дві важливі для місцевих локації, виклали бетонними плитами. Оскільки коштів на це не було закладено у бюджеті – підручні матеріали шукали самостійно.

Нагадаємо, парк Архангела Михаїла – один із наймолодших у Львові та один із десяти міських парків, які мають у своїх межах озеро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: