ЗСУ вибили росіян з околиць Орлівки, - Сирський

ічспекирнг
фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. російсько-окупаційні війська продовжують активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту.

Про це розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

За словами Сирського, нині тривають жорсткі бої в районах Вербового та Роботиного, над якими російські окупанти намагаються повернути контроль.

Свою роботу в районі бойових дій головнокомандувач ЗСУ розпочав з Оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» у частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку.

Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими. Це визначається насамперед досвідом й майстерністю командувача та командирів, вмінням правильно оцінити ситуацію й ухвалювати адекватні та своєчасні рішення», — вказує Сирський.

І додає, що на рівні командирів батальйонів, рот і взводів головне — забезпечити практичну реалізацію цих рішень, утримати позиції та знищити противника вогнем всіх засобів.

«Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні ситуацією й оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках», — вказує головнокомандувач ЗСУ.

Він також наголосив, що доклав зусиль для виправлення ситуації на місці, виділивши також додатковий ресурс боєприпасів і матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

«Хочу відзначити мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки», — написав Сирський.

А вчора Третя штурмова вибила окупантів з Красногорівки на Донеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: