Чи безпечні Instagram та Facebook для дітей

сапрол
фото: з відкритих джерел

Генеральний прокурор Нью-Мексико звинуватив Meta в тому, що вона не захищає дітей від сексуальних «хижаків» на своїх платформах. Після цього американська газета провела власне розслідування. Виявилося, дитячі акаунти в Instagram та Facebook не є захищеними.

Про це пише The New York Times.

Генеральний прокурор Нью-Мексико Рауль Торрез, який минулого року подав до суду на Meta, стверджуючи, що компанія не захищала дітей від сексуальних «хижаків» і робила неправдиві заяви про безпеку своїх платформ. Про це він заявив у понеділок, 26 лютого. Він також додав, що його офіс перевірить, які платні послуги компанії залучають .

Посадовець додав, що офіційно запросив у компанії соціальних мереж документацію про підписки на Facebook та Instagram, які часто доступні в облікових записах дітей.

«Така ситуція ставить дітей під загрозу. Ця загроза зберігається у будь-якій точці планети, де є доступ до інтернету», — сказав пан Торрез.

Також, у грудні минулого року пан Торрез подав скаргу, в якій звернувся Мета до сприяння шкідливій діяльності між дорослими та неповнолітніми у Facebook та Instagram і тому, що вона не виявила та не видала таку діяльність, коли до неї пройшло. Ці звинувачення частково були обґрунтовані висновками з облікових записів, створених офісом пана Торреза, включно з обліковими записами фіктивної 14-річної дівчини, яка отримала пропозицію розміром 180 000 доларів США за зйомку в порнографічному відео.

Хоча правила Instagram забороняють користувачам віком до 18 років пропонувати підписку, облікові записи, якими керує мама, обходять це обмеження.

фото: Рауль Торрез, генеральний прокурор Нью-Мексико, почав свої зусилля минулого року, коли подав до суду на Meta.Credit, Том Бреннер для The New York Times

Як відомо, Instagram не допускає користувачів до 13 років, але облікові записи, які повністю орієнтовані на дітей, дозволені, якщо ними керує дорослий. New York Times опублікувала розслідування щодо дівчат-інфлюенсерів на платформі. Виявилося, що на дитячі акаунти підписані дорослі чоловіки. В тому числі й ті, хто активно бере участь у форумах, де люди обговорюють дівчат/дітей у сексуальному плані.

«Instagram найпопулярніша соціальна мережа, яку використовують спочатку для створення емоційного зв'язку з дитиною з метою подальшого сексуального контакту», - повідомляє виданния.

Зазначається, що у 70% сексуальних злочинів проти неповнолітніх використовують соціальні мережі. У звіті  NSPCC йдеться про те, що у 32% випадках педофіли спілкуються з дітьми через Instagram, в 23% - через Facebook, в 14% - Snapchat. З 2017 року використання Instagram для розбещення дітей збільшилось у 200 разів.

«Представники соцмереж Facebook і Instagram заявили, що розробники використовують найсучасніші технології для боротьби з грумінгом (встановлення емоційного зв'язку з дитиною з метою сексуального насильства). Також соціальні мережі тісно співпрацюють з поліцією», - додають журналісти.

Facebook і Instagram також заявили, що вони видаляють 99,2% контенту, який пов'язаний з експлуатацією дітей і оголеними людьми.

фото: з відкритих джерел

Відтак, Meta Platforms оголосила про своє рішення збільшити приховання контенту для підлітків на платформах Instagram і Facebook після того, як регулятори по всьому світу висловили обурення щодо захисту дітей від потенційно шкідливого вмісту у їхніх програмах.

Тепер всі підлітки будуть використовувати найбільш обмежені налаштування контролю контенту в додатках, а в Instagram обмежать додаткові пошукові запити.

Це рішення ускладнить доступ підліткам до конфіденційного контенту, такого як інформація про самогубства, самопошкодження та розлади харчової поведінки, коли вони користуються функціями пошуку та вивчення в Instagram.

Представники компанії стверджують, що заплановані заходи введуть вже найближчими тижнями, і як очікується, сприятимуть створенню більш "віково відповідного" досвіду для користувачів.

Варто додати, що Meta зазнає тиску як у Сполучених Штатах, так і в Європі, через обвинувачення у тому, що її додатки призводять до звикання та сприяють кризі психічного здоров'я серед молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: