У Львові запрацювали доступніші умови «єОселі»: як це працює

іпотека на житло
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

Регіони України взяли в свої руки «єОселю». Отже умови по іпотечному кредиту державної програми стали ще доступнішими. Нині це почало працювати у Львові, Кривому Розі та Одесі, Закарпатті та Чернівцях.


Колонка львівської ріелторки Оксани Савули

Приват Банк, Ощадбанк, Укргазбанк і Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації підписали двосторонній договір про співробітництво в частині компенсації відсотків на придбання житла за державною програмою «єОселя».

Знижено відсоток пільгового кредитування купівлі житла. Відтепер кадрові військовослужбовці, правоохоронці, ветерани війни та учасники бойових дій можуть придбати житло в іпотеку на ще кращих умовах.

0% — це пільгова відсоткова ставка іпотеки, яка раніше була 3%, тепер їх компенсують з обласного бюджету.

Також пільгові умови діють для інших категорій, а саме для:

  • ветеранів війни та членів їхніх сімей,
  • учасників бойових дій,
  • для осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих ветеранів війни та сімей загиблих захисників і захисниць України відсоткову ставку знижено до 4% річних.

Площі квартир залишатимуться без змін. Ідеться про 52,5 м2 на одну особу, а також додатково 21 м2 на кожного наступного члена сім’ї.

Нормативна площа житлового будинку для сім’ї з однієї особи – не більше 62,5 м2 загальної площі та додатково 21 м2  — на кожного наступного члена сім’ї.

До слова, по програмі «єОселя» видали близько восьми тисяч кредитів. На мою думку, ця цифра стрімко зміниться до кінця 2024 року, оскільки зараз значно більше власників готові продати свою нерухомість.

Насамперед тому що угоди по цій програмі працюють злагоджено і швидко. Здебільшого цикл такої угоди триває в середньому 2-3 тижні.

Якщо ви ще досі не маєте власного житла, скористайтесь цією можливістю, поки це можливо.


Матеріали у рубриці «Погляди» є відображенням виключно точки зору автора, яка може бути як об'єктивною, так і суб'єктивною. Редакція може не поділяти думок і поглядів, викладених тут та не несе відповідальності за достовірність й тлумачення викладеної інформації, натомість виступає виключно платформою для розміщення матеріалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: