У Львові лікарі відновлюють обличчя жінці, яка постраждала від обстрілу РФ

Наталія_2
Джерело фото: ЛМР

Спеціалісти центру реабілітації НЕЗЛАМНІ допомагають відновити обличчя 63-річній жінці. Вона травмувалася внаслідок російського обстрілу два роки тому.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що російський боєприпас зруйнував будинок жінки в Рубіжному на Луганщині, де вона мешкала. Крім того, це ледь не забрало в неї життя. Зокрема, ворожий боєприпас розірвався прямо над головою Наталії. Її відкинуло вибуховою хвилею, а уламки посікли всю верхню частину тіла.

У пресслужбі міської ради зазначають, що лікарі провели жінці всі необхідні операції та навіть змогли зберегти руку: прооперували обличчя, виконавши втручання з відновлення щелепи. Після цього Наталія вже могла дивитися на себе в дзеркало та проводити час з онуками, але їй хотілося більшого, а саме – повернути красу.

Тепер від поранення минуло майже два роки. Однак сліди все ще є на тілі жінки: деформовані ніс та щелепа, неможливість вставити зуби, перекіс обличчя та відсутність чутливості у його правій половині.

Таким чином, зараз Наталія готується до низки складних реконструктивних операцій з відновлення обличчя, які виконають спеціалісти центру реабілітації НЕЗЛАМНІ.

До слова, у Львові реалізують проєкт «(Не) До краси», про який нещодавно дізналася Наталія. У його межах стратегію лікування пацієнтки розробляє мультидисциплінарна команда центру НЕЗЛАМНІ. До неї, зокрема, залучені отоларингологи, щелепно-лицеві та пластичні хірурги. І вже скоро на жінку чекає серія складних реконструктивних втручань з відновлення носа та щелепи. 

Про центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Зокрема, реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: