У Львові на вул. Науковій відновлюють вікна, які пошкодили окупанти під час обстрілу 15 лютого

image - 2024-03-01T113810.583
Фото: ЛМР

У Львові цього тижня завершили замінювати вікна у місцях загального користування у будинках на вул. Науковій, 12 і Науковій, 16. Крім того, триває заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що відновити вікна допомагає американська організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G. Buffett Fondation (HGBF). Вона допоможе замінити вікна на сходових клітках в 11-ти житлових будинках і 3-х закладах освіти.

Де замінили пошкоджені вікна у Львові

У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР зазначили, що благодійна організація GEM допомагає замінити пошкоджені вікна у житлових будинках за адресами: вул. Наукова, 2, 4, 6, 8, 12, 16, 20, 30, 34 та вул. Тролейбусна, 12, 14. А також у трьох закладах освіти – ліцей №45, ЗДО №69 та ЗДО №169.

«Всього тут буде замінено 579 вікон. Роботи вже виконані у будинках на вул. Науковій, 12 і 16. Також розпочата заміна вікон у будинку на вул. Науковій, 8», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Крім того, у департаменті наголосили, що в квартирах мешканці проводять заміну самостійно, а місто надає компенсацію: до 12 тис. грн за одне пошкоджене вікно і до 8 тис грн – за одні двері.

У департаменті адміністративних послуг додали, що станом на сьогодні за консультаціями щодо отримання компенсації у ЦНАП звернулося більше 340 мешканців будинків на вул. Науковій, а повний пакет документів для отримання компенсації вже подало 132 мешканці.

До слова, Останній ракетний обстріл Львова відбувся 15 лютого. Тоді було пошкоджено: 27 житлових будинків, а це – 665 вікон у квартирах мешканців, 215 вікон на сходових клітках і 138 лоджій.

Скільки вікон пошкоджено у Львові в час війни

За даними міської ради, з початку повномасштабного вторгнення РФ до України у Львові окупанти пошкодили 5 789 вікон у будинках комунальної, державної і приватної власності. Станом на зараз 99% вікон вже відновлено.

Так, у ЛМР зазначають, що відновлення вікон здійснюється з кількох джерел фінансування:

  • за рахунок коштів міського бюджету,
  • міжнародних благодійних організацій,
  • управляючих організацій та коштів власників квартир.

Так, частка допомоги з бюджету Львівської міської територіальної громади на відновлення пошкоджених вікон складає близько 40%, частка благодійних організацій становить 36%. Решта - здійснюється за кошти співвласників будинків.

Усього місто компенсовує мешканцям до 12 тис. грн за одне вибите вікно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: