Консульство Словацької Республіки у Львові очолить хірург

Прапори України та Словаччини
Фото: Максим Козицький/Facebook

Невдовзі у Львові відкриють Почесне консульство Словацької Республіки. Посаду очільника обійме Юрій Переста — доктор медичних наук, професор, лікар вищої категорії, заслужений лікар України.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький за результатами зустрічі із генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Паволом Панісом.

Установа запрацює у Львові 11 березня.

«Попри те, що відкриття запланували на 11 березня, працівники установи вже активно працюють, зокрема над розвитком співпраці Львівщини та Словаччини у медичній галузі. Йдеться про навчання нашої молоді у Словацькій Республіці, підписання договорів між навчальними закладами області та Словаччини, визнання дипломів, відкриття філій наших медичних навчальних закладів у Словаччині», — пише Козицький.

Юрій Переста

57-річний доктор медичних наук, професор та лікар вищої категорії Юрій Переста родом із Закарпаття.

Заслужений лікар України обіймав посади завідувача відділення хірургії №1 ОКЛ Ужгорода, професора кафедри госпітальної хірургії, головного хірурга управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації, завідувача кафедри хірургічної стоматології, декана стоматологічного факультету УжНУ, проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ, завідувача кафедри хірургії у Львівському медичному інституті.

Юрій Переста
Юрій Переста (крайній справа). Фото: Максим Козицький/Facebook

Нині ж Юрій Переста ‒ професор кафедри фізіотерапії Прешовського університету (Словаччина), професор кафедри хірургії Львівського медичного університету, головний лікар медичного центру «Діамед» і Почесний консул Словацької республіки у Львові. Він автор 5-ти монографій та підручників для студентів-медиків, понад 200 наукових публікацій та 25 патентів, як хірург зробив понад 3 тисячі складних операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: