На Львівщині колишній голова змінив межі села, щоб незаконно продавати земельні ділянки

земля7
Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

На Львівщині судитимуть депутати районної ради та інженера-землепорядника, яких підозрюють у махінаціях із землями, що у державній власності. Вони незаконно відчужили ділянки та продавали їх, а одну із них перший оформив на дружину.

Про це повідомляють у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Деталі справи

Як розповіли у відомстві, посадовець та інженер-землевпорядник провернули оборудку з землями Національної академії аграрних наук (НААН).

Перебуваючи на посаді голови сільради, підозрюваний збільшив межі одного з сіл Львівщини та змінив форму власності цих земель з державної на комунальну. Натомість інженер-землевпорядник розробив відповідний проєкт землеустрою щодо змін цих меж.

«У результаті незаконно відчужено понад 21 га землі з присвоєнням кадастрових номерів. Надалі одну з земельних ділянок вартістю 6 млн грн поблизу Львова колишній голова сільради, а нині депутат однієї з місцевих районних рад, оформив на свою дружину», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці запобігли передачі у приватну власність решти земель. Йдеться про земельні ділянки, вартість яких сягає 36 млн грн.

Чоловікам інкримінували зловживання службовим становищем, а колишньому сільському голові — легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом. Це статті Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: