Львівський архів оприлюднив оцифровані документи композитора Володимира Івасюка

photo_2021-03-03_18-22-13
Володимир Івасюк народився 4 березня 1949 року на Буковині. Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 4 березня, минає 75 років від дня народження Володимира Івасюка. З цієї нагоди Державний архів Львівської області відсканував і завантажив на сайт у відкритий доступ документи легендарного композитора.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що оприлюднили особовий фонд Р-3220 – «Івасюк Володимир Михайлович - український композитор», який налічує 91 справу. У ньому містяться збірники вокальних творів, автографи музичних творів, оркестровки пісень, нотатки, чернетки, записні книжки, зошити з дитячими малюнками та листування.

«Володимир Івасюк належить до тих яскравих особистостей, діяльність яких не вимірюється і не обмежується їхнім життям чи смертю. Його пісні популярні і сьогодні, вони пройшли перевірку часом та стали класикою української естради, їх переспівують сучасні виконавці», - зазначила директорка Державного архіву Львівської області Ірина Мартенс.

Ірина Мартенс додає, що масив документів, що зберігається в ДАЛО яскраво висвітлює різноманітні сфери з життя та творчості Володимира Івасюка. З метою збереження пам’яті та полегшення доступу до архівних документів, працівники архіву провели науко-технічне опрацювання архівного фонду українського музичного генія та надали доступ до документів для широкого загалу поціновувачів. 

Оприлюднена чернетка В. Івасюка. Джерело: Львівський державний архів

Для того, щоб переглянути ці документи - потрібно перейти за посиланням.

Крім того, Державний архів Львівської області представив онлайн-виставку «75 років від дня народження Володимира Івасюка», яку можна переглянути тут.

До речі, раніше ми розповіли детальніше про життя і творчість музиканта. Про це читайте - творцю «Червоної рути» нині 75 років: чим запам'ятався Володимир Івасюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: