Львів'ян запрошують переглянути фільм про дівчину, яка постраждала від сексуального насилля

У Львові покажуть документальний фільм «Абетка» естонської документалістки Мадлі Ляене. Це історія про дівчину, яка постраждала від сексуального насильства під час громадянської війни у своїй країні.

Про це розповіли організатори, Мережа DOCU/CLUB спільно з командами Львівського медіафоруму та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем».

«Абетка» — про що стрічка

Героїня фільму, 19-річна Веле, постраждала від сексуального насильства під час громадянської війни у своїй країні. Її найбільше прагнення – навчитися читати й писати, щоб не відставати від своєї семирічної доньки. Це стане важливим кроком до її незалежності на шляху від болісного минулого до кращого майбутнього.

Проблема сексуального насильства, пов’язаного з військовим конфліктом, є актуальною і для України. З початку повномасштабної військової агресії РФ прокурори зафіксували 270 фактів сексуального насильства, повʼязаного з війною. Найбільшу кількість випадків зафіксовано у Херсонській, Київській та Донецькій областях. В Україні та інших державах створені спеціальні групи, які документують свідчення постраждалих від цих злочинів.

Про масштаби злочинів, перспективи покарання винних та допомогу постраждалим йтиметься під час обговорення фільму.

До участі у розмові долучиться юристка, адвокатка, голова правління Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт та координаторка Центру допомоги врятованим Мирослава Квасниця. Також до дискусії запрошено представника Офісу Генерального прокурора з департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.

Модеруватиме дискусію Зоя Красовська, аналітикиня Львівського медіафоруму та ГО «Жінки в медіа».

Щоб безкоштовно відвідати подію, охочим слід зареєструватись за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: