У Львові відбудеться «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»

книги
фото: вікіпедія

Державна установа «Український інститут книги» проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», яка проходитиме з 16 по 24 березня 2024 року, що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії – 21 березня.

Про це повідомляє ЛОВА.

Мета акції – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і це можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі.

Тема Тижня поезії – «ДІМ». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому».

«Цей тиждень читання присвячений поезії як камертонові наших почуттів. За фокусну тему ми обрали Дім, дорогий кожному з нас зокрема і всім разом. Гасло тижня читання поезії  – «Ріки незмінно течуть додому»  – це про міцні зв’язки з батьківщиною, попри відстані. Ми хотіли б, щоб читання поезії розрадило і підтримало  українців, які через війну росії проти України втратили свої домівки, змушені були переїхати в інший регіон країни чи закордон. Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за перемогу», – зазначає директорка Українського інституту книги  Олександра Коваль.

Український інститут книги запрошує місцеві заклади освіти, бібліотеки та інші осередки і заклади культури долучитися до акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»:

  • запланувати проведення різних заходів (наприклад, обговорення поетичних творів, поетичні читання, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з місцевими поетами тощо);
  • долучитися до акції у соціальних мережах: розмістити допис або низку дописів (текстові повідомлення, фото і відео) відповідної тематики, наприклад, опублікувати улюблені вірші (добірки віршів) про дім, інформацію про проведені заходи тощо і закликати Вашу аудиторію долучитися до акції, поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями (прохання використовувати тематичний хештег #тижденьпоезії2024;
  • поінформувати Інститут, заповнивши коротку форму: https://forms.gle/dR9wjU5JKKWpcxRy6⠀⠀

У разі коректного заповнення форми, Інститут здійснить інформаційну підтримку окремих заходів.

Детальніша інформація за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: