Українські біженці у Нідерландах, ймовірно, сплачуватимуть особисті внески, - ЗМІ

біженці
фото: GETTY IMAGES

Влада Нідерландів найближчим часом планує зобов'язати українських біженців, які офіційно працевлаштовані, щомісячно платити до 350 євро у вигляді особистих внесків.

Про це повідомляє нідерландське видання NOS.

Ще минулого тижня державний секретар у справах притулку Ерік ван дер Бург виступив з пропозицією, щоб працевлаштовані біженці оплачували 105 євро за комунальні послуги та 242 євро – за харчування. За його словами, це «проста і зрозуміла модель» сплати за послуги, яка є справедливою. В той самий час на українських біженців не поширюватиметься дія Закону про медичне страхування, що зобовязує жителів застрахувати своє життя. Влада Нідерландів вважає, що наразі це буде складно реалізувати.

Пізніше ідею запровадження оплати для біженців, які живуть у притулках, але вже мають роботу обговорили депутати парламенту. Особливу увагу було приділено питанню того, чи мають українці сплачувати за оренду. Зрештою, більшість парламентарів Нідерландів її підтримали. На їхню думку, це має заохотити українців шукати окреме житло, що дозволить звільнити місця у притулках для інших біженців.

Українські біженці в Нідерландах

З початку повномасштабної війни в Україні Нідерланди надали притулок понад 94 тис. біженців. Наприкінці січня у Нідерландах обмежили терміни перебування на своїй території для біженців з України, які не мають українського громадянства. Рішення стосувалося близько 2900 осіб, які тимчасово перебували в Україні у зв'язку з навчанням або роботою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: