Четверо спортсменів з Львівщини беруть участь у змаганнях Повітряних сил США

Українці вирушили на змагання Повітряних сил США.
Українці вирушили на змагання Повітряних сил США. Фото: управління молоді та спорту ЛОВА

Четверо військовослужбовців із Львівщини поїхали на United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

Львівщину на змаганнях представлятимуть четверо спортсменів

  • Олександр Катаула, 32 роки, військовослужбовець ЗСУ зі Львова. 4 квітня 2022-го позиції підрозділу Олександра поблизу Попасної обстріляли з артилерійської, снайперської, стрілецької зброї і кулемета. Внаслідок цього військовий втратив ногу вище коліна. 
  • Юрій Брель, 41 рік, військовослужбовець ЗСУ. Служить у Червоноградському РТЦК та СП. 9 квітня 2022 року отримав мінно-вибухову травму внаслідок ворожого артилерійського обстрілу на Луганщині під час прикриття евакуації поранених побратимів. Юрій хоче власним прикладом показати, що спорт допомагає інтегруватися у мирне життя, а також те, що воно є після важких травм. Види спорту: плавання (50 м брасом), волейбол сидячи.
  • Ігор Бутенко, 38 років, військовослужбовець НГУ. Родом із Херсону, зараз проживає у Львові. 2 листопада 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу в Донецькій області отримав мінно-вибухову травму. Активно займався спортом ще до армії. Хоче особистим прикладом у США показати силу та волю української нації до перемоги. Види спорту: веслування на тренажерах, пауерліфтинг.
  • Герман Золотарьов, 33 роки, військовослужбовець ЗСУ. Родом з міста Чугуїв на Харківщині. 3 грудня 2022 року біля Площанки Луганської області ворог із танків обстріляв опорний пункт, де перебував Герман. Внаслідок обстрілу він втратив ліву руку. Зараз продовжує службу і є фахівцем першого контакту в «Superhumans», у Львові. Каже, що спорт дає можливість тримати себе у формі та допомагає в реабілітації після поранення. Види спорту: легка атлетика (біг), веслування на тренажерах.

Зі Львівщини, окрім спортсменів, у змаганнях також беруть участь:

  • Дмитро Козак — учасник Invictus Games Düsseldorf 2023. Спершу його залучили як асистента тренера з волейболу сидячи, а далі – як логістичного менеджера змагань Повітряних сил США. Окрім участі в «Іграх Нескорених» Дмитро справді відзначається любов’ю до настільного тенісу. Так, до прикладу, в листопаді минулого року львівські ветерани створили команду «Нескорені», що бореться у чемпіонаті України з настільного тенісу.
  • Володимир Гера – учасник Invictus Games Düsseldorf 2023, автор відомої промови подяки країнам-партнерам. Зараз — спортивний менеджер змагань Повітряних сил США. Зізнається, що погодився бути менеджером лише для того, щоб знову відчути атмосферу яка його оточувала тоді, коли сам був учасником збірної Invictus Games. 
  • Семен Лагун, який після участі у змагання Invictus Games Düsseldorf 2023 став асистентом тренера з баскетболу на візках і допомагав, підтримував, ділився досвідом з хлопцями, які проходили змагання Повітряних сил США.
  • Леся Шах – майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука, рекордсменка світу, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів та Кубків України. У 2017 році, коли в Україні з’явився проєкт Invictus Games, Леся як тренерка почала працювати з воїнами та ветеранами.  У 2023-ому вона була тренеркою зі стрільби з лука Національної збірної України на Invictus Games, а зараз – на змаганнях  United States Air Force Trials.
  • Трапезнікова Соломія – асистент тренера зі стрільби з лука, майстер спорту України. Соломія – військовослужбовиця ЗСУ, спортсменка-інструкторка Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України зі стрільби з лука. Багаторазова призерка чемпіонатів та Кубків України, бронзова призерка чемпіонату світу зі стрільби з лука в приміщені в 2018 році, дворазова бронзова призерка чемпіонатів Європи (2014, 2018 р.), дев’ятиразова чемпіонка міжнародних турнірів. 

United States Air Force Trials — що відомо

United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США. Нинішнього року турнір приймає Лас-Вегас (Штат Невада) і він триватиме з 8 по 14 березня.

У відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України. З них обрали 30 військовослужбовців ЗСУ, національної гвардії України та служби безпеки, які вирушать на турнір у складі «синьо-жовтої» збірної».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: