Google Play Store нарешті отримує довгоочікувану функцію

photo1709929012
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Активні користувач смартфонів на Android знають, що у  Play Store немає паралельного встановлення застосунків, тобто наразі ви не зможете завантажити на свій смартфон більше одного застосунку. 

Про це повідомляє TheSpAndroid.

Там зазначили, що на форумах неодноразово користувачі висловлювались за те, щоб не розміщувати інші програми/ігри в списку очікування, в скачати їх усіх одночасно. Так, Google працює над тим, щоб надати всім одну з найбільш затребуваних функцій – паралельне завантаження, яке може стати однією з ключових функцій Play Store, яка полегшить процес встановлення програм для всіх власників Android-пристроїв.

Хоча ця функція тестувалась в Play Store 3-4 роки тому, вона ніколи не була доступна для всіх користувачів.  Але у останньому оновленні Play Store версії 40.0.13 Google знову експериментує з функцією паралельного встановлення. 

Як активувати паралельне завантаження:

  • Переконайтеся, що у вас остання версія Play Store.
  • Відкрийте Play Store і перейдіть до «Налаштування».
  • Увімкніть «Внутрішнє тестування».
  • Перейдіть до «Бібліотека» -> «Мої програми та ігри».
  • Виберіть кілька програм і натисніть «Завантажити».

Незважаючи на корисність цієї функції, варто відзначити певні обмеження. По-перше, паралельне встановлення може не працювати для оновлень програм у розділі «Керування програмами та пристроєм». Також важливо відзначити, що Google обмежує кількість програм, які можна завантажити одночасно, за замовчуванням - всього дві. Однак, великим плюсом є те, що користувачі можуть змінити це обмеження на свій розсуд, збільшивши кількість паралельних завантажень до п'яти.

Хоча це оновлення ще може пройти додаткові тести, перед тим як стати доступним для всіх користувачів, воно вже викликало позитивні реакції спільноти. 


До слова, TikTok знову заохочує робити довгі відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: