У Львові відбувається триденний квест, де шукають картини таємничого митця під псевдо «Головний герой»

image - 2024-03-11T124301.934
З телеграм-каналу "Головний Герой"

У Львові наробив галасу незвичний триденний квест, в якому люди шукають картини загадкового художника, сховані у різних куточках міста. Вкінці переможців змагання, які зберуть всі картини, чекає приз - 1000 доларів. Деякі полотна вже знайшли й продають на аукціонах для ЗСУ. Сьогодні, 11 березня, - останній день змагань.

Про це ІА Дивись.info дізналася зі соціальних мереж.

Суть змагання в тому, щоб протягом трьох днів 9, 10 та 11 березня знайти дванадцять картин, які таємний автор залишає у різних районах Львова. Він щодня публікує фото, де залишив полотна, але не вказує точної адреси. Потрібно впізнати локацію та встигнути раніше за інших дістатися до неї.

На звороті кожного полотна написане одне кодове слово. Якщо скласти разом усі ці дванадцять кодових слів, вийде фраза-ключ до електронного гаманця, на якому лежить 1000 даларів.

Якщо картини-пазли будуть у різних людей, їм доведеться згуртуватись, щоб скласти загальну фразу; так автор закликає шанувальників до об'єднання. 

9 березня вже знайшли три картини, 10 березня - чотири, а сьогодні Головний герой у період із 10:00 до 16:00 оприлюднить фото місць у п’яти районах Львова, де залишить останні п’ять картин. 

Кожна картина - це велике полотнище розміром приблизно два квадратних метри. Люди гуртуються у «пошукові групи», оскільки самотужки дістати й нести картину доволі складно. Полотна різного кольору - червоне, синє, зелене і т.д.

В центрі кожного - лаконічний напис «КАРТИНА», а внизу підпис автора золотистими каліграфічними літерами. 

Запустив квест таємничий автор - Головний герой, - підписнай як main_main_character у соцмережах Instagram , Tik-Tok та Tелеграм.

Сторінки він створив лише місяць тому, а у нього вже назбиралось десятки тисяч підписників та мільйони переглядів. 

Його квест зробив фурор: молодь говорить про це та чатує на вулицях, популярні блогери записують відео про змагання, а деякі просять продати їм знайдені полотна.

«Я з самого ранку слідкую за цією ситуацією. Хочу купити картину Головного героя. Можливо, хтось вже знайшов картину, скидайте мені фотку, будемо з вами домовлятись», - сказав блогер-мільйонник Богдан «Буше» Шелудяк на своїй сторінці в Instagram. 

Одну з перших знайдених картин в той же день, 9 березня, продали з аукціону за 60 тисяч гривень на концерті гурту Курган & Agregat у Львові, а кошти пішли для ЗСУ. 

Скриншот з соціальних мереж

Вчора, 10 березня, о 21:02 автор написав: «Якщо хочете сховати щось - покладіть це на найвиднішому місці».

Вже через десять хвилин одне з полотен Головного героя вполювали біля Оперного театру, і на нього претендували відразу декілька людей. 

На  сторінці художника люди сиплять коментарями:  

«Коли виставка? - Куди, де, як?”  - Моя улюблена гра.  - Гів мі Картина. - А в Києві таке буде? - Я в ділі! - Я приготувався! Завтра піду шукати». 

Хто цей таємничий Головний герой - невідомо: автор не розкриває свого справжнього імені та обличчя. 

Основний контент у його соцмережах - це відео й фото з вулиць міста у вигляді віртуальної реальності, а також різних людей, нібито вони NPC (неігрові персонажі гри, якими керує комп'ютер, а не живий гравець, - ред.). 

Ймовірно, це може бути український митець, чиє ім'я знають поціновувачі мистецтва у різних країнах, а його роботи виставляли в іменитих музеях світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: