Друк заради перемоги: добірка ресурсів, де навчитися 3D-друку безкоштовно

D-друк набуває все більшої популярності в Україні. І це не дивно: на спеціальних 3D-принтерах можна друкувати все – від іграшок та прикрас до запасних частини для автомобіля та електроніки. Маючи вдома 3D-принтер, ви можете наближати перемогу, друкуючи необхідні для війська вироби: скиди, стартові платформи для дронів, конектори тощо.

Всеукраїнська освітньо-культурна мережа Гончаренко центр розповіла ІА Дивись.info про ресурси, курси та блоги, які допоможуть опанувати технологію 3D-друку абсолютно безкоштовно. 

Спільнота ДрукАрмія

Головна ідея проєкту полягає в тому, що кожен може долучитись і допомогти армії. Для цього достатньо придбати 3D-принтер і виготовляти на ньому необхідні для армії вироби. Зареєстровані на Платформі ДрукАрмія отримають доступ до навчальних ресурсів за рівнями — від новачків до більш просунутих користувачів 3D-принтерів. Після ознайомлення з основами 3D-друку, тут можна додати свій принтер та отримувати замовлення від військових під керівництвом менторів. 

Безкоштовні майстерні 3D-друку від Гончаренко центрів

У просторах безкоштовно навчають роботи з 3D-принтерами та друкують необхідні для війська вироби: скиди, стартові платформи для дронів, конектори тощо. Проєкт спільно запустили освітньо-культурна мережа Гончаренко центр, компанія ARTLINE та волонтерський рух ДрукАрмія. Майстерні друку відкриті у різних містах України: Чернівцях, Черкасах, Кропивницькому, Миколаєві, Рівному, Хмельницькому, Кривому Розі, Києва, Дніпрі, Харкові, Івано-Франківську, Одесі та Подільську. 

У межах проєкту відвідувачі майстерень зможуть пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правилам друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів. Менторами навчання стануть волонтери проєкту ДрукАрмія, вони проводитимуть безкоштовні майстер-класи та допомагатимуть учасникам майстерень. Аби долучитися до роботи майстерні у Гончаренко центрі вашого міста та познайомитися з 3D-друком, достатньо заповнити форму за цим посиланням. 

Блоги та ресурси з безкоштовними навчальними матеріалами

  • Блог 3D4U. Тут про основи 3D-друку: технології, матеріали, типи 3D-принтерів, а також детальні посібники для новачків, розбори помилок у користуванні принтером та інструкції щодо вибору та експлуатації 3D-принтерів. 
  • Блог компанії ArtLine. Статті від професіоналів про користування 3D-принтерами на просунутому рівні. 
  • Вебсайт All3DP. Надає інформацію та ресурси з 3D-друку. На сайті є статті, навчальні посібники, розділ оглядів, програмного забезпечення, а також посібник покупця, який допоможе користувачам знайти найкращий 3D-принтер. All3DP також включає власний онлайн-сервіс 3D-друку CraftCloud, де можна робити запити нестандартних деталей. 
  • Ultimaker. Блог, в якому представлено безліч статей, а також онлайн-курси через Академію 3D-друку, де ви можете вивчити основи принтерів Ultimaker, матеріалів для 3D-друку, прошивки та слайсерів, таких як Cura. Ви також можете підписатися на подкаст на їхньому веб-сайті.
  • Вебсайт 3DPrinting. Пропонує безліч посібників та статей, які охоплюють такі теми, як основи 3D-друку, проєктування 3D-моделей та усунення поширених проблем. Категорія «Огляди» також містить докладні огляди різних 3D-принтерів, щоб допомогти читачам прийняти рішення перед покупкою 3D-принтера.
  • Clever Creations. Платформа зі статтями від експертів з таких тем, як вибір правильного 3D-принтера, розуміння форматів файлів та усунення поширених проблем. На сайті ви також знайдете докладні огляди 3D-принтерів на основі практичного досвіду.

Ресурси з 3D-моделями для друку

Існує багато популярних вебсайтів, де можна знайти та завантажити 3D-моделі на будь-який смак, інтерес. З популярних:

  • Thingiverse — один з найбільших та найпопулярніших ресурсів для обміну 3D-моделями. Тут можна знайти велику кількість безкоштовних моделей різних категорій, з групами та колекціями, найголовніше — вміло користуватися пошуком. 
  • Printables — зручний ресурс для пошуку безкоштовних 3D-моделей, де можна підтримувати творців моделей, долучатися в групи чи створювати свої власні, а також залишати відгуки й комунікувати з творцем моделі.
  • YouMagine — GitHub у світі 3D-друку, ресурс, де ви можете долучитися разом з творцем до виправлення помилок моделі, завести баг, закомітити нові зміни та правки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: