Пів сотні імен: сьогодні другі роковини російської атаки на Яворівський полігон

Атака РФ на Яворівський полігон 13 березня 2022 року
Наслідки російської атаки на Яворівський полігон 13 березня 2022 року. Фото: Львівська ОВА

Цього дня, 13 березня 2022 року, російсько-окупаційні війська атакували Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Яворівщині. Тоді загинули понад пів сотні військовослужбовців, а більш ніж 300 — отримали поранення.

ІА Дивись.info розповідає, кого підозрюють у наведені ворожих ракет.

Вдосвіта 13 березня 2022 року росіяни випустили ракети на Львівщину

Два роки тому, близько шостої години ранку, армія РФ здійснила авіаудар з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет збили в повітрі.

Як зазначив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, жертвами російського обстрілу стали 64 людини, ще понад 300 — отримали поранення.

Тоді окупанти заявили, що знищили «до 180 іноземних найманців і велику партію іноземної зброї»

Тодішній міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що удар РФ по Яворівському полігону став «терористичною атакою на мир і безпеку поблизу кордону ЄС-НАТО».

Колишній КДБ-іст навів ракети на полігон

Нині судять 73-річного Олександра Косторного, якого підозрюють у наведені російських ракет на полігон. Чоловіка затримали у червні 2022 року.

Він — колишній майор КДБ. Як стверджують прокурори, є листування із представниками РФ у соцмережі Telegram. У повідомленнях була прикріплена карта військового містечка та вказано, у якій будівлі розташовано гуртожитки, в яких можуть мешкати військовослужбовці.

Підозрюваний у наведенні російський ракет по Яворівському полігону Олександр Косторський у залі суду. Фото: Іванка Дусько/Суспільне Львів

Косторний не вважає себе винним і стверджує, що ця переписка — листування із товаришем про місця, де він збирає гриби. Його підозрюють у державній зраді та передачі даних російським спецслужбам.

Справу продовжують розглядати у Галицькому районному суді Львова цього дня, 13 березня.

«Знайдемо всіх, хто допомагає Рociї вбивати наших людей та нищити наші міста і села. Кожен відповість за свої дії. Спокою зрадникам, які прижилися на нашій землі, не буде ніколи. Вічна памʼять тим, кого ми втратили на Яворівському полігоні і від 2014 року», — зазначив Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: