У Львові вперше за допомогою Da Vincі провели гінекологічну операцію з видаленням органів

431932971_734538202149932_4788371757553313556_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Хірурги Лікарні Святого Пантелеймона вперше без допомоги іноземних колег використали в операції робота Da Vincі. Зокрема, лікарі видалили матку та придатки жінці.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднанні Львова.

Там розповіли, що 57-річна жінка потерпала від болей через недугу. Вона згодилась на об’ємну та радикальну гінекологічну операцію, щоб не допустити розвитку онкозахворювання та повністю одужати. Так, їй виконали спеціальне операційне втручання – екстрипацію матки та її придатків. Водночас під час операції медики вперше застосували робота Da Vinci без допомоги іноземних колег.

«Екстрипація матки разом із придатками вважається найоб’ємнішою операцією в хірургічній гінекології. Тому щоби знизити ризики під час та після самого втручання, медики вирішили застосувати робот Da Vinci. Таку ж роботизовану операцію хірурги Лікарні Святого Пантелеймона уже виконували разом з іноземними спеціалістами у 2021 році. А цього разу – провели самостійно», - розповіли в Першому медичному об'єднанні.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Там також додали, що втручання з роботом-хірургом Da Vinci дає ідеальну 3D-візуалізацію усіх органів та структур, мінімізує крововтрату та ризик післяопераційних ускладнень. Крім того, такий спосіб є найменш травматичним методом хірургічної допомоги. Таким чином, після операції пацієнт швидше відновлюється та повертається до звичного життя. Цього разу жінка вже на другу добу після відправилася додому.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Операції з роботом Da Vinci

За інформацією Першого медичного об'єднання, хірурги активно використовують роботизовану систему Da Vinci для допомоги пацієнтам із хірургічними, урологічними, гінекологічними та онкологічними недугами. Зокрема, за останні три роки спеціалісти провели 89 втручань з роботом.


До речі, про статеве виховання: що потрібно знати дівчаткам про жіноче здоров'я - читайте у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: