На Львівщині громади та університети розвиватимуть локальний бізнес

жінка працює за ноутбуком в офісі
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

У Львові представники 12 українських громад завершили навчання, в межах якого експерти Альянсу українських університетів, Львівського регуляторного хабу та місцевою владою поділились з громадами кращими практиками місцевого економічного розвитку, ефективної реалізації конкретних інструментів, цифровізації та комунікації у сфері публічного управління, земельної політики та взаємодії з обласними державними адміністраціями.

Про це ІА Дивись.info повідомили у пресслужбі Альянсу українських університетів.

«Наприклад, протягом навчання Верховинська громада самостійно дійшла висновку, що їм варто більше працювати з туристично орієнтованим бізнесом або з крафтовими виробниками. Дехто зрозумів, що потрібно рухатися в сторону напрацювання індустріального парку», — каже Степан Куйбіда, директор Департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрацій.

За результатами навчання, громади напрацювали 12 проєктів щодо впровадження інструментів місцевого економічного розвитку.  Основний акцент був зроблений на трансформації та розвитку міст через підтримку бізнесу, ефективне використання комунального майна та розвиток туризму. Саме ці сфери обрали більшість учасників для своїх проєктів.

За словами Тараса Хавунки, голови правління Львівського регуляторного хабу, експерта з місцевого економічного розвитку економіка України зараз перебуває в нелегкому становищі, але в ці буремні часи все, як завжди, залежить від нас. У нас є всі шанси відбудувати зруйноване, переосмислити багато речей та розвиватись, головне – наполегливість та готовність приймати конкретні рішення.

Навчання відбулось в межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» , який реалізується Альянсом українських університетів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Свою експертизу та допомогу громадам надають заклади вищої освіти, що навесні 2023 року об’єднались в Альянс українських університетів. Проєкт реалізує Альянс українських університетів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: