Для львівської лікарні придбали лазер для шліфування рубців у дітей

Львівські медики отримали сучасний лазер для шліфування післяопікових рубців у дітей
Львівські медики отримали сучасний лазер для шліфування післяопікових рубців у дітей. Фото: Перше ТМО Львова

Львівські медики отримали сучасний лазер для шліфування післяопікових рубців у дітей. Кошти, на придбання обладнання, збирали всією країною.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Спільними зусиллями нам вдалось зібрати 3,5 мільйони гривень. За ці кошти ми придбали СО2-лазер для шліфування рубців у діток.Наші спеціалісти почали працювати з цим сучасним обладнанням ще взимку. Усе — задля допомоги пацієнтам з опіковими рубцями, які вони отримали внаслідок війни чи у побутових умовах», — йдеться в повідомленні.

Як кажуть у медоб'єднанні, упродовж трьох місяців виконали шліфування уже тридцятьом пацієнтам.

«Один із них — 12-річний Віталій, син захисника. Торік дитина ненароком пролила на себе гарячу сироватку. Внаслідок важкої опікової травми хлопчик переніс уже 10 операцій. І тепер медики приступили до останнього етапу його лікування — шліфування ураженої шкіри. Адже об’ємне рубцювання вкрило усю верхню частину ніг», — додають у медзакладі.

Пацієнт, 12-річний Віталій. Фото: Перше ТМО Львова

«За кордоном більшість дитячих опікових відділень мають такі лазери. У нас це перший і єдиний лазер в дитячій лікарні. СО2 шліфування рубців малюкам ми проводимо під загальним знечуленням, а старшим дітям – під тимчасовою аплікаційною анестезією», — пояснює Галина Саян, керівниця центру термічної травми та пластичної хірургії центру НЕЗЛАМНІ.

Процедури роблять з певним проміжком часу – мінімум місяць-два, і це може бути декілька таких процедур, залежно від стану рубцевої тканини. Важливо, що шліфування можна починати не раніше, ніж за пів року після отримання опіку – щоб не спричинити посилене рубцювання тканин.

У дитячій лікарні наголошують, що відколи почалися повномасштабне вторгнення росіян, постійні обстріли та ракетні удари, дітей з опіками значно побільшало. І саме сюди маленькі пацієнти прибувають з різних куточків України. Лише торік тут отримали допомогу близько 700 дітей з опіками. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: